İtiraz hakkımı kullanacağım, izlemem gereken prosedür nedir?
merhabalar
ben 21 mayısta kampüs içinde 20-30 km/h ile yolun sağ tarafındaki inşaat alanındaki araçları kontrol ederek ilerlerken bir yayaya sol taraftan çarptım. farkeder etmez arabayı geriye çektim. arabadan inerek yayaya baktım zaten çevredekilerde oraya gelmişlerdi. hemen telsizle arkadaşıma haber vererek ambulansı getirmesini söyledim. ambulans beklerken bir şahısa verdiğim cevap yaralanan şahsın hoşuna gitmemiş. ambulans gelince sedyeyi kendim indirip çevredekilerin yardımı ile şahsı üzerine aldım. ambulansa bindirip en yakın hastaneye sevkini sağladım. daha sonra özel arabamla hastaneye gittim. tedavisine başlandı. hastane polisine ifademi verirken bir yakını geldi ben konuşup üzüntümü ve özrümü belirtmeye çalıştıkça saldırganlaştı. tehdit etti üzerime yürüdü hiç yapıcı davranmadı. daha sonra karakolda da ifademi verdim. savcılıkta ifadeye çağırdıklarında artık iş işten benim açımdan geçtiğinden dolayı özür falan dilemedim. benden hala özür bekliyorlar, dilemiyecem. savcılık katında da sözlü sataşma yaptılar.
89/1 ve 53/6 dan kamu davası ile mahkemeye sevk edildim. hakim 90 gün hapis ve 75000 tl adli para cezası vererek bu cezaları 5 yıl tecil etti. şimdi itiraz hakkımı kullanacağım.
bana izlemem gereken prosedür hakkında bilgi verirseniz sevinirim
SAYGILARIMLA
Cevap: İtiraz hakkımı kullanacağım, izlemem gereken prosedür nedir?
bir gsm şirketinden 2 hat satın almıştım.ancak aldıgım firma benim kimlik bilgilerimle 6 kişiye hat açtırmış.2yıl sonra bu bana ait olmayan 6 hattın 1.800 tl borcu oldugu ve icraya verildiğimi ögrendim.icraya itiraz ettim ardından suc duyusurunda bulundum.ancak sorusturma neticesinde takipsizlik kararı çıktı.bu ne demek? bu işlemin ardından karşı firma bana dava açtı.ne yapmam gerekiyor.bi bilgim yok yardımcı olursanızsevinirim.