Aynı üniversiteyi 2. kez kazanma durumu
Arkadaşlar merhabalar... Geçen yıl kendi isteğim ile üniversiteden kaydımı sildirdim ancak yaptığım hatanın farkına varıp bu yıl aynı üniversiteye yerleşmek üzereyim... Sorum şudur ki acaba verdiğim derslerden muaf tutulur muyum yoksa 0 dan mı başlayacağım yeni üniversite kazanmış gibi... Şimdiden teşekkür ederim... Yardımlarınızı bekliyorum...
Cevap: Aynı üniversiteyi 2. kez kazanma durumu
kimse yok mudur yardımcı olabilecek?
konuyu doğru yere açamadım galiba...
Gecen yıla ait transkriptinizi ders kayıt döneminde öğrenci işlerinize verirsiniz ve daha önce geçmiş olduğunuz derselerden muaf olursunuz.
hocam teşekkür ederim bu transkriptte yıl sınırlaması var diyorlar... yani 2 yıl geçerlilik gibi ne derece doğru bilmiyorum... 2 sene okudum alttan hiç dersim yok . sene boşa gitti malesef... Ciddi bir araştırmaya giriştim sağolasın...
bu seneyi boş geçirdiğim için 1. sınıfın derslerini tekrardan vericem diye korkuyorum...
Alıntı:
ankarakartal rumuzlu üyeden alıntı
hocam teşekkür ederim bu transkriptte yıl sınırlaması var diyorlar... yani 2 yıl geçerlilik gibi ne derece doğru bilmiyorum... 2 sene okudum alttan hiç dersim yok . sene boşa gitti malesef... Ciddi bir araştırmaya giriştim sağolasın...
2 yıl sınırlaması diye bir şey yoktur; çünkü okuldan zaten en az 4 yılda mezun oluyosunuz ozaman alıp geçtiğimiz dersleri ikişer yıllık periyodlarla terar tekrar almamız gerekirdi. 2 yıl sınırlamasından kasıt elinizdeki belgenin kullanılabilme ömrü olabilir; yani transkriptinizi alalı 2 yıl dan fazla olmussa gidersiniz öğrenci işlerine yeni bir transkript alırsınız ve onu kullanırsınız(siz yine de öğrenci işlerine telefon açıp sorun onlar gereken bilgiyi size verir).
teşekkür ederim ilginiz için...