-
Karmaşa!!
Sevgili forum uyeleri, araniza katilan yeni bir arkadasinizim. Bizleri bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim.
Benim ilk sorum: Uzun yillar once bir kavga sonucu Marmariste dava acilmisti. Bu davanin sonucu gecen yil elime ulasti.
Ben aslen Adanaliyim,
Olay Marmariste oldu ve 2. Asli ceza davaya bakti
O siralarda Balikesirde ogrenci oldugum icin ordaki adresimi vermistim fakat dava ile ilgili bildirimler elime hep davadan sonra ulastigi icin adresimi Adana olarak degistirdim. Fakat orayada hic bir zaman zamaninda gitmedi ve sonunda bir gun yurt disina cikarken Antalya havalimaninda gumrukte j koduyla arandigimi soyleyip nezarete goturduler. Simdiye kadar olan ve olacaklar sorumla alakali degil ama biraz tiraji komik birazda konun karmasikligini sizlere anlatabilmek icin yaziyorum.
Nezarette kaldim ertesi gune kadar ve diger gunun aksami dosyam Marmaristen geldi ve ifademi alip serbst birakdilar. Ben beni yazicinin onune cikana kadar ne oldugunu bilmiyordum. Benden sorumlu poliste bilmiyordu. Neyse onca ucak,bilet, vize filan cok uzun anlatmak gerekir....
Su an resmen Antalya`da ikamet ediyorum. Gecen sene o mahkemenin sonucu Adana`daki adrese gelmis ordan da benim elime gecti.
Davadan suc almisim 6 ay kadar fakat ilk sucum oldugu icin ertelenmis,dusurulmus,gizlenmis (kusura bakmayin tam tabirini bilmiyorum) fakat sonuc olarak mahkemenin karari adli tip masraflarini iki taraf arasinda bolusturulerek odenmesi karari alinmis.
Bunun uzerine Antalya adliyesine, Manavgat Adliyesi ve vergi dairesine. Adana vergi dairesine ve adliyesine gittim fakat hickimse konuyla ilgisi olmadiklarini soyledi... Hickimse bu parayi nereye yatiracagimi soyleyemedi... Vergi Dairesi muduru bile...
Sorum bu arkadaslar. Ben bu parayi nereye odicem??
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
-
Cevap: Karmaşa!!
Arkadaslar cok rica ediyorum birisi cevap versin yada tam bilgisi olmasa bile bi yorum yapsin. Bu konu benim icin buyuk bir sorun. Yeniden yurt disina gidicem yeniden gumrukte borcumdan dolayi goz altina alinmak istemiyorum...
-
Mahkeme kararında paranın yatırılacağı yer eğer hazine veya maliye diye geçiyorsa herhangi bir Malmüdürlüğü, Muhasebe Müdürlüğüne(Vergi Dairesi ile karıştırlmasın Vergi Dairesi değil) yatırabilirsiniz.Ceza aldığınız yerin kalemine sordunuz mu? Mahkeme kararınından da parayı nereye yatıracağınız anlaşılabilir.
-
marmaris 2.asliye ceza mahkemesine soracaksınız. dosya infaz için savcılığa gönderildi mi die.
gönderildi ise marmaris savcılığından infaz için nereye yazıldığını öğrenin. oradan da parayı nereye yatıracağınız öğrenirsiniz.
<henüz yazılmadıysa bu işlemi siz takip ederek savcılığın yazmasını sağlayıp gidip ödeyebilirsiniz.
kısaca illa ödiyecem diyosanız siza marmaris yolu gözüküyor.
-
Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Sanirim konu aydinlandi simdi. Cunku Marmaris 2. asliyeye hic basvurmadim bu konuda. ( Arkadasim gidip benim adima sormustu bir sey cikmamisti ama sistemin yavasligi goz onune alinirsa su an durum belli olmali Marmariste..) Bu parayi odeyeceksiniz diye bildirim gelince herhangi bir vergi dairesine odeyebilecegimi dusunuyordum... Neyse simdi faiziyle birlikte odicez anlasilan.. Tesekkurler yeniden.