8 ay'da mahkemem var eşim nafaka davası açmış benim bu durum da ne yapmam lazım 1 tane kız çocugum var
Printable View
8 ay'da mahkemem var eşim nafaka davası açmış benim bu durum da ne yapmam lazım 1 tane kız çocugum var
Eski eşiniz ne davası açmış? Yani demek istediğim çocuk için İŞTİRAK NAFAKASI DAVASI MI?
ya işte para almak için çocuğun masraflarını karşılayamıyormuş artık. çocuk için para istiyor
anlaşılmayan bir şey yok. iştirak nafakası için dava açmış. sanırım arada boşanma yok yada boşanma anında nafaka talep edilmemiş. 8. ayda görülecek duruşmada hakim senin ekonomik ve sosyal durumunu gözönünde bulundurarak çocuğa dava tarihinden itibaren nafaka bağlayacak sene paşa paşa ödeyeceksin. benim aylık gelirim 1850 tl bizim rahmetlide çalışıyor aylık geliri 2000 tl civarı ve ben bir çocuk için aylık 350 tl nafaka ödüyorum. bu rakamlardan yola çıkarak sende az çok ödeyeceğin nafakayı tahmin edersin.
sakin yazıyorumda konunun neresi anlaşılmıyor ben anlamadım.
eşimden anlaşmalı olarak boşandım. çocuğun velayeti onda. anlaşmalı boşandığımız için aramızda nafaka ile ilgili bir sorun yoktu yani nafaka ödemiyordum. ama şimdi aradan
3 yıl geçtikten sonra iştirak davası açmış. 750 tl maaş alıyorum. eşimden ayrılmadan önce beraber alış veriş yaptığımız borçlar vardı onları halen ödüyorum. bütün borçlar benim üstüme kaldı. kredi,kredi kartları,beyaz eşya,mobilya v.s bunları mahkedeme söylesem bi faydası olurmu.
3 yıl önce eşinizle anlaşmalı boşanırken gerek eşinize gerekse KIZ ÇOCUĞUNUZA nafaka vermeme kararı alarak boşanmışsınız. Evet borçlarınızı ve aylık ödediğiniz borçlarınızı bu davaya sunun. Aylık gelirinizi de belgeleyin. Hakim bu sunduğunuz belgeler doğrultusunda kızınıza iştirak nafakası bağlayacaktır.