Yeni Hukuki Kaynak: "Taşınmaz Hukuku • Kamulaştırmasız El Atma • Elatmanın Önlenmesi • Köy Tüzel Kişiliği • Aktif Ve Pasif Husumet • Taraf Ehliyeti • Husumet İtirazının Davanın Her Aşamasında değerlendirilmesi Ol
Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz :
İlgili veri linki - Konu: Taşınmaz Hukuku • Kamulaştırmasız El Atma • Elatmanın Önlenmesi • Köy Tüzel Kişiliği • Aktif Ve Pasif Husumet • Taraf Ehliyeti • Husumet İtirazının Davanın Her Aşamasında değerlendirilmesi Olanağı*
Cevap: Yeni Hukuki Kaynak: "Taşınmaz Hukuku • Kamulaştırmasız El Atma • Elatmanın Önlenmesi • Köy Tüzel Kişiliği • Aktif Ve Pasif Husumet • Taraf Ehl
2004 yılında boşandığım eski eşimin tahliyesi için 2007 yılında açtığım dava "aktif dava ehliyeti bulunmama" nedeni ile dün reddolundu.
Söz konusu daireyi 2002 yılında sattığım halde o tarihte evli olduğum eşimin açtığı dava sonunda "satışın iptaline" taşınmazın yeniden üzerime tesciline karar verilmiş ve bu karar Yargıtay tarafından onaylanıp KESİNLEŞMİŞTİ.
Ancak tescilin tapu harcı olağanüstü yüksek olması nedeniyle tescili yaptıramadım.
Hakim, sadece tescilin üzerime yapılamamış olması nedeniyle dün davayı reddetti. Gerekçesi de "sen satıcısın, aktif dava elhiyetin bulunmamaktadır." şeklindedir.
Ben bugüne kadar yargı kararlarının (doğru bir karar olsa da olmasa da) her şeyin üzerinde bir değer taşıdığını, hele hele başka bir yargı kararı ile bu kararın tanımazlıktan gelinebileceğini hiç düşünmemiştim, kendi başıma geldi.
Şüphesiz Yargıtaya gideceğim. Ancak geçen zamana yazık. Sonuç hakkında da şimdiden iyimser olmak gibi bir lüksümüz de yok. Türkiye'de adaletin bu noktaya gelmiş olması da ayrıca toplumsal bir yara.