-
Borca itiraz
1992 yılında nahsen.... Tarafından açılarak bana verilen dükkan karşılığında
25000 tl borcumu 05 2010 tarihi itibari ile ödemeyi kabul ederim.iş bu belge karşılığı işletmekte olduğum ........... Adresindeki mağazama haciz konulamaz
diğer menkul ve gayrimenkullerim üzerinden icra yoluyla tahsilini kabul eylerim iş bu belge karşılığı .... Mahkemeleri yetkilidir..
Borçlu şahit alacaklı
imza
işte hazırladığımız belge buydu icraya verdik borçlu imzaya değil borca itiraz etti mahkeme bizi redeeti yargıtay kararları göstermemize rağmen
emsal olacak.bizde temyize gittik
sorular
1 - temyizden dönme ortalama süreleri icra davalarında ortalama ne kadardır
2 -bu belgede bahsedilen borç 1992 yılından kaynaklanmaktadır bu yönüyle borç zaman aşımına uğramışmıdır
3- bir kişinin muhtarlıkta ikameti olmasa dahi mernis nüfus kayıt sistemindeki kayıtlı adresi ki kişi kızıyla ve damadıyla beraber yaşamakta
icra konulabilinirmi
4- şahıs sahte kontratla dükkan sahibinin bilgisi dışında dükkanın maliyesini başka kişilere devretti bu durumu dükkan sahibiyle konuştum ancak dükkan sahibi devirden haberi olmadığını söylüyor ancak devir edilen kişilerin mafya maskesinden korktuğundan adli işlemde yapmıyor bu durumda ben dükkana icrayı nasıl koyabilirim
5- kendimi şikayetçi konumuna sokmadan davayla ilişki kurmadan savcılığa suç duyurusunda nasıl bulunabilirim
yardımcı olan kişilere şimdiden teşekkürü bir borç bilirim sağlıcakla kalın
-
Cevap: Borca itiraz
galiba mafya burayıda korkuttu
-
Mafya bizim ç...müzü yesin. Sorunuz ancak belgeleriniz tetkik edilip yüz yüze görüşerek yani konuya tam anlamıyla hakim olduktan sonra cevap verilebilir niteliktedir. Avukatınız yoksa bir avukat bulup danışmanız tavsiye olunur.
-
sizin gibi avukatlar varken asla kimseden korkmayız sağol çok güzel espri aynen katılıyorum benim merak ettiğim şey icra davalarında temyiz lehime yada aleyhime farketmez ne kadar sürüyor dosyanın görüşülmesi ne kadar zaman sonra olur
-
Yargıtayda bazı dairelerde karar süreci çok uzun sürebiliyor. Ama icra ile ilgili davalarda 7-8 ayda dosyanın döndüğüne şahidim.