Cevap: Bekarken alınan araba
Sayın levent02, aynı soruyu mükerrer olarak 3. kez sormakta. Bu konuda açık-net cevaplar verildiği halde aynı soruyu tekrar neden sorduğunu anlamış değilim.
İlk sorduğuğu soru linki: https://www.hukuki.net/showthread.php...ht=#post362717
2. sorduğu linki: https://www.hukuki.net/showthread.php...ht=#post363110
Sn. Denizblk,
Açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum. İnsan böyle zamanlarda çok hassas olabiliyor ve emin olmak için tekrar tekrar sorma ihtiyacı hissedebiliyor.
Başka bir sorum daha olacak..
Bekarken satınalmış olduğum bir araba daha var ve bunu kardeşim kullanıyor. Bu arabayı da satmak istiyorum. Boşanma esnasında eşimin arabanın parasından talep etmemesi için (ilgili tüm belgeleri saklayacağım), satış anında araba parasını nakit alsam mı daha iyi, yoksa banka havalesi ile alsam mı daha iyidir ( banka havalesi ile alındığında araba parası olduğu kayıt altında olabileceği için).
Ne önerirsiniz?
Cevabınız için tekrar çok teşekkür ederim.
Alıntı:
levent02 rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Denizblk,
Açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum. İnsan böyle zamanlarda çok hassas olabiliyor ve emin olmak için tekrar tekrar sorma ihtiyacı hissedebiliyor.
Başka bir sorum daha olacak..
Bekarken satınalmış olduğum bir araba daha var ve bunu kardeşim kullanıyor. Bu arabayı da satmak istiyorum. Boşanma esnasında eşimin arabanın parasından talep etmemesi için (ilgili tüm belgeleri saklayacağım), satış anında araba parasını nakit alsam mı daha iyi, yoksa banka havalesi ile alsam mı daha iyidir ( banka havalesi ile alındığında araba parası olduğu kayıt altında olabileceği için).
Ne önerirsiniz?
Cevabınız için tekrar çok teşekkür ederim.
Daha önceki sorularınızla bu sorunuz arasında fark olmadığını sanırım anlamadınız. Bekarken alınan mallar kişiseldir demiştim. Bu konuda kanun maddesini de okuyun diye yazmıştım.
Bence siz benim yazdıklarımı anlamamışsınız.
Anlamanız için sitemizin ana sayfasında sabit konular arasında yer alan "Mal rejimi - Mal paylaşımı ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular ve Yanıtları" başlıklı forumun linkini aşağıya ekliyorum. Umarım bir hukukçunun yazdıklarını anlarsınız okuyunca.
https://www.hukuki.net/showthread.php...r-ve-Yanıtları
Alıntı:
Merhaba, uzman üylerden veya avukat beylerden bilgi rica ediyorum.
Cevap için avukat beyleri bekliyoruz. :)
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
:) o kısmı da ayrı bir durum.
sayın denizblk,
yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ediyorum. Hepsini anladım, sorun yok, fakat;
bekarken aldığım ve kardeşimin kullandığı arabayı sattığım zaman, satış anında araba parasını nakit alsam mı daha iyi, yoksa banka havalesi ile alsam mı daha iyidir ?( banka havalesi ile alındığında araba parası olduğu kayıt altında olabileceği için).
Bu konuda da yardımcı olabilirseniz, çok memnun olacağım.
Tekrar çok teşekkürler..
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Şeyyyy. Ben beyim ama avukat değilim.. Ne olacak şimdi?
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Şeyyyy. Ben beyim ama avukat değilim.. Ne olacak şimdi?
Abdullah Bey,Üye ilk iletide uzman üye veya Avukat beyler diye başlamış.Siz uzman olun.:ok