Sözleşme ve noterde çektiğim ihbarname örnekleri
Arkadaşlar sözleşmemden birkaç yeri ve noterden çektiğim ihbarnameyi buraya alıyorum iki belge doğru yazılmışmı özelliklede ihbarnamede belirttiğim tarihler. yardımcı olursanız sevinirim.
BELİRLİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ
4.SÖZLEŞMENİN SÜRESİ : .3...Yıl süreli olan bu iş sözleşmesi, ..31.../..08.../...2006....... tarihinde başlamış olup, ..31.../...08./....2009.. tahinde her hangi bir bildirim yapılmaksızın kendiliğinden sona erer. İşveren gerektiğinde süresi dolmadan da sözleşmeyi feshedebilir.
5. İŞE BAŞLAMA TARİHİ: ..01../.11..../.....2006...
6. DENEME SÜRELERİ: Deneme süresi iki aydır. Taraflar, bu süre içinde iş sözleşmesini ihbarsız ve tazminatsız feshedebilirler.
12.Özel şartlar
a)işçi işten ayrılmadan en az 3 ay önceden yazılı olarak işvereni bilgilendirmeyi,aksi halde o günkü 6 aylık bürüt maaşı tutarında işverene tazminat ödemeyi kabul ve taahüt eder.
b) işveren işçiyi ayırmak istediğinde 1 ay önceden yazılı bildirimde bulunmak zorundadır.ancak işin niteliği sebebiyle şirkete zarar gelebileceği önörülürse ihbara gerek kalmaksızın işveren tektaraflı iş akdini feshedebilir.
r) Bu iş sözleşmesinde yer almayan hususlarda iş kanunu ve diğer ilgili mevzuat uyulanır.
14. İki sayfadan oluşan iş bu belirli süreli iş sözleşmesi, ..31.../..08../.....2006...... tarihinden taraflarca iki nüsha olarak tanzim edilip, okunarak imzalanmakla, işveren işçiyi iş ve ücret vermeyi, işçi de belirtilen şartlarla iş görmeyi karşılıklı olarak kabul, beyan ve taahhüt etmişlerdir.
sözleşmemin önemli kısımları bunlar.sözleşmem geçen yıl 31.../...08./....2009 tarihinde sona erdi.fakat ne ben nede işveren yeni sözleşme yapmadık bügüne kadarda çalışıyorum.
İHBARNAME
01.11.2006 Tarihinde kurumunuzda işe başladım.Sözleşme sürem sözleşmede yazılı olduğu gibi 31.08.2009 tarihinde sona ermiştir.Her ne kadar sözleşmede belirtilmemiş isede işbu sözleşmenin r maddesinde yazdığına istinaden (altı haftalık ihbar sürem dahil olmak üzere) 01.09.2010 tarihinden itibaren istifa edeceğim.Bu zaman zarfında 15 günlük içerideki maaşımı ,kullanmadığım yıllık iznimi,fazla mesai ücretlerimi ve bilimum hak ve alacaklarımın tarafıma iade edilmesini ihbaren bildiririm.
Cevap: Sözleşme ve noterde çektiğim ihbarname örnekleri
acil yardım arkadaşlar
bugün işveren bir belge hazırlayarak söleşmeye uymadım diye bir yazı imzalatmak istedi.imzalamadım
bana işyerime gelmeyeceksin adım atmayacaksın dedi.yarın beni almazlarsa işe ıspatını nasıl yapabilirim.
ayrıca patron sözleşme ve ihbarnamemde süre konusunda yanlışsın 3 yıl yenilenir ve 3 ay önceden haber vermelisin dedi acaba doğrumu dedikleri.
acil lütfen.....
Cevap: Sözleşme ve noterde çektiğim ihbarname örnekleri
tüm yardım eden arkadaşlara teşekküler....
sabah işe arkamda yoldan geçen 2 kişiyle işe gittim.kapıdaki görevli beni işverenin emriyle almayacağını söyledi.bende tutanak tuttum. tutanakta benim - 2 kişi yoldan geçenler- beni içeri almayan personel - 2 tanede çalışanın imzası var.
şimdi budurumda haklı kim oluyor.ihbar sürem dolmadan işe alınmadım.ihbar ve kıdem tazminatı ,fazla meai gibi neleri alabilirim?yradımcı olursanız sevinirim.
(davam sonuçlanana kadar kendi kendimle konuşmasam iyi olurdu.:DD:DD