Cevap: Firar ve üniversite
Alıntı:
yağanuğur rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili arkadaşlar,gerçekten kafam karıştı.Biri diyor ki,sivil şahıslar gibi aranırsınız,hiçbir şey yapamazsınız.Bunu yaşamış olanlar da tam aksini söylüyor.
Ben bu sene firar edip seneye üniversiteye başlamayı planlıyorum.Üniversiteye başlamam da ilişkim kesildikten sonra değil,henüz firari durumdayken olacak.
Sn.Recidivist,özellikle siz bu konuda fazlasıyla bilgili ve tecrübelisiniz,sizin yardımınızı bekliyorum.
Önemli olan kitaplarda yazanlar değil,uygulananlardır...
Sayın yağanuğur ben bu kararı vermeden çok ciddi düşünülmesi gereken bir karar olduğundan iyice araştırdım, öyle kararımı verdim.
Gerek kendi devremden, gerek alt ve üst devrelerimden bildiğim kadarıyla firar esnasında üniversite okuyanlar(yurtiçi\yurtdışı) veya yüksek lisans yapanlar var.
Şuana kadar bir sorunla karşılaşan görmedim.
Söylemek istediğimiz şu:
Evet sivil şahıslar gibi GBT sorgusunda aranıyor görünüyorsunuz.
Ama kimse bir katili veya bir hırsızı arar gibi sizi aramıyor. Yapmanız gereken şeyler kabaca:
Kılık kıyafetinize dikkat etmek, askeri kimliğinizi her daim yanınızda bulundurmak, muhtemel GBT yerlerinden ve zamanlarından uzak durmak(özellikle gece geç vakitler), mümkün olduğunca araç sürücüsü olarak trafiğe çıkmamak, iç hatlar dahil uçak bileti almamak, otellerde kalmamaya özen göstermek, olası bir polis çevirmesinde nazik olmak, polisle dalaşmamak vs...
Anladım,yani merak ettiğim şey şuydu,mesela ben sınavı kazandım,evraklarımı tamamlayıp kayıt yaptırmaya gidiyorum ve orada kaçak olduğum ortaya çıkıyor.Hani sisteme giriyorlar ve tüm kamusal ekranlarda görünüyorsunuz falan diyorlar ya,bunu duyunca da aklıma bunlar geldi,sormamın sebebi de bu.Ama dediğiniz üzere böyle bir sorun olmadığını anlamış olduk,yardımınızdan ötürü çok teşekkürler...
hİÇ KAFANIZI YORMAYIN. Öyle sisteme girmek diye bir şey yok.Zira GBT sadece bu sistemi olan polislerde ve şuara Nüfu Kaydında (MERNİSTE) çıkıyor.Rahatça okuyun.Ancak Recidivsist arkadaşın önerdiği durumlara dikkat edin tabiiki.AV.SAVAŞ BAYTOK (Aynı şey başından geçen biri olarak yazıyorum)
Alıntı:
Av.Savaş BAYTOK rumuzlu üyeden alıntı
hİÇ KAFANIZI YORMAYIN. Öyle sisteme girmek diye bir şey yok.Zira GBT sadece bu sistemi olan polislerde ve şuara Nüfu Kaydında (MERNİSTE) çıkıyor.Rahatça okuyun.Ancak Recidivsist arkadaşın önerdiği durumlara dikkat edin tabiiki.AV.SAVAŞ BAYTOK (Aynı şey başından geçen biri olarak yazıyorum)
Sayın Av. Savaş BAYTOK
Size sormak ıstedıgım bır konu var (Zira GBT sadece bu sistemi olan polislerde ve şuara Nüfu Kaydında (MERNİSTE) çıkıyor.) demıssınız ben ıkı hafta once resmı nıkah yaptım cocugumun kımlıgını cıkarmak uzre esım nufus mudurlugune gıttıgınde cocuk nıkahtan once dogmus oldugu ıcın anne ve baba nın bırlıkte beyanda bulunması gerektıgını soylemısler sımdı ben bu ıslem ıcın ımza atmaya gıttıgımde durumumu (firar) gorup mudahele olurmu???
Yada bır avukata vekalet versem benım adıma nufus mudurlugunde bu ıslemı gerceklestırebılırmı???
Cevaplarsanız sevınırım tesekkurler.
Mrb arkadaşlar, ben şuan halen görevde oolan bir astsubayım ve yurtdışında üniversite okumak için firar etmeyi düşünüyorum. Ancak okula kayıt için gerekli evraklar arasında askerlik durum belgesi de var. Ben bu belgeyi nerden ve nasıl alırım.. ? Bi şekilde bi yolunu bulup alırsam eğer daha sonra bana problem yaratır mı ? Sonrasında bu evrak sahte falan deyip beni yurtdışı etme ihtimali falan nedir? Cevaplarsanız çok ama çok sevinirim.. Şimdiden teşekkürler..
Cevaplayabilecek olan yok mu.. ?
Alıntı:
tetavax rumuzlu üyeden alıntı
Cevaplayabilecek olan yok mu.. ?
tetavax mesajini yeni gordum, gec mi bilmiyorum, cevaplayim istedim.
yurtdisindayim ben de, firari subayim ve burada hem calisip hem okuyorum. yurtdisindaki okul niye senden askerlik belgesi istiyor anlamadim oncelikle ama bunu kontrol etmeleri imkansizdir. Illa evrak istiyolarsa "Ilgili Makama" diye personelcinden bir yazi alirsin "bizim birlikte gorevlidir, askerdir, rutbelidir vs vs" diye. onu tercumana cevirttirip yollarsin.
Okul senden bu belgeyi niye istiyor? Hadi diyelim yalan cikti belgen, askerligini yapmamissin bizmi okulda okuyamazsin, diye seni sinirdisi niye etsin okul. O kadar uzun boylu degil, detaylari dusunmekte fayda var ama bu biraz bilimkurgu olmus.