Tavan arası piyesli daire (hisseli) anlaşmazlık problemi
Merhabalar,
Tavan arası piyesli daire (kal irtifaklı) 3/2 hisseli bir daire aldım. Aldığım daire no : 16 ancak tapumda d:14 yazmakta ,alt komşumla hisseli ortağız onunda tapusunda d:14 3/1 hisse görünmekte.
Sorum şu olacak terasımın balkon mermeri üzerine(çatı değil balkon kenarı) 4,5 adet çanak takmışlar önceki sahibi izin vermiş. Ancak ben istemiyorum. Bana apartman sakinleri binanın ortak malı kullanacağız diyorlar. D:14 te 3/1 hissesi bulunan komşum ben izin veriyorum takacaklar diyor. Ancak 3/2 hakkı bende dairede ben oturuyorum ve istemiyorum.
Ve ayrıca bu balkonda ısı yalıtımı olmadığı için ısı farkından kaynaklı alt katımındaki hissedarımın tavanı rutubet yapıyor, işine gelince ortağız diyen komşum iş ısı yalıtımı olunca senin dairen senin yaptırman gerek diyor.
Hukuki yetkim nedir acaba? Yardımcı olursanız çok minnettar olacağım.
Cevap: Tavan arası piyesli daire (hisseli) anlaşmazlık problemi
Bahsettiğiniz teras katı size ait bağımsız bir bölüm ise (ki çoğunluk hissesi size ait), sizin izniniz olmadan hiç kimse kullanamaz. 1/3 ortaklı alt kat komşunuz izin veriyorsa çanakları kendi balkonuna monte ettirsin. Bağımsız bölümünüzdeki işgal durumunu sona erdirin ve çanakları tahliye edin.
Cevap: Tavan arası piyesli daire (hisseli) anlaşmazlık problemi
Alıntı:
Gezgin_06 rumuzlu üyeden alıntı
Bahsettiğiniz teras katı size ait bağımsız bir bölüm ise (ki çoğunluk hissesi size ait), sizin izniniz olmadan hiç kimse kullanamaz. 1/3 ortaklı alt kat komşunuz izin veriyorsa çanakları kendi balkonuna monte ettirsin. Bağımsız bölümünüzdeki işgal durumunu sona erdirin ve çanakları tahliye edin.
Antenleri söktüğümde 3/1 hakkından kaynaklı dava açabilir mi? Önceden noterden ihtar falan çekmezsem sıkıntı yaşarmıyım acaba birde noterden çekilecek ihtar, tek bir kişi adına değilde şu adresteki apartman sakinleri adına şeklinde tek dilekçe ile çekebilirmiyim acaba. Teşekkürler