İşten istifa etmek istiyorum
arkadaşlar işten istifa etmek istiyorum.. 1 ay öncesinden sözlü olarak söledim.. herhangi bi sorun olmayacağını sözlü olarak söylediler.. ama ayrılma tarihime 15 gün kaldı ve ben hala daha resmi anlamda dilekcemi yazmadım..
şöle bi sorum olacaktı.. ben istifa dilekcemi yazdıktan sonra ne gibi işlemler gerçekleşiyor.. istifa dilekcemi 25 temmuz gibi vericem ve 1 ağustosta işten çıkmış olucam..yani 5 gün önceden dilekce vermiş olucam.. kabul ederiz problem olmaz dediler..
sorum şu ki.. eğer ben istifa edip istifam da kabul gördükten 1 ay sonra 5 ay sonra falan işveren gıcıklık yapıp bana tazminat davası açabilir mi? istifa dilekcemi zamanında vermedim diye ?
1 yıllık sözleşmem war.. 10 aydır çalışıyorum.. rehabilitasyon merkezinde özel eğitim öğretmeni olarark çalışıyorum..
lütfen bilgilendirirseniz sevinirim..
Cevap: işten istifa etmek istiyorum
Cevap: İşten istifa etmek istiyorum
1 yıllık belirli süreli sözleşme ise zaten süre sonunda devam etmek istemiyorum dersiniz, yeni sözleşme imzalanmaz.
İstifa yazılı olarak bildirilmek durumundadır. Sizin çalışma sürenize göre 4 hafta ihbar süreniz var. Bugün yazsanız dahi 12.08.2010 da işimden ayrılacağım yazmanız gerekiyor yani.
Alıntı:
merakli12 rumuzlu üyeden alıntı
Sizin çalışma sürenize göre 4 hafta ihbar süreniz var. .
Belirli süreli iş sözleşmelerinde ihbar süresi yoktur.Süre bitiminde sözleşme kendiliğinden sona erer.Süresinden önce haklı sebep olmaksızın sözleşme feshedildiğinde, fesihten zarar gören taraf zararının tazminini isteyebilir.
o zaman neden işyeri istifa talebinde sorun olmayacağını söylemiş ?
bence kurum yeterince profesyonel değil. en garantisi 2 ay daha bekleyip yeni sözleşme yapmamak
bende bu soruya şöyle bir soru eklemek isterim. İstifamı verirken şirketimin önüme koydugu istifa dilekcesinimi imzalamam gerekiyor ? oradaki bazı haklarımı talep etmeyecegime dair cümleyi cıkarttırmak istedim cıkarmadılar. ben kendim istifa etmek istedigime dair bir yazı yazıp verebilirmiyim ?
İhbar ve Kıdem tazminatlarına hak kazanacak şekilde istifanız mümkünse yani haklı sebebiniz varsa sözleşmenizi noter vasıtasıyla feshedip, feshin işverene ulaştığı güne kadar çalışmanız uygun olur.
Fesihte her türlü tazminat ve işçi alacaklarınızın fesih tarihinde ödenmesini istemeyi unutmayın.
Haklı sebebiniz yoksa, sadece işçilik alacaklarınızı (fazla mesai, yıllık izin ücreti, hafta tatili, genel tatil, bayram tatili gibi) alabilirsiniz. Fesih öneline uymazsanız işvereniniz sizden ihbar tazminatı talep edebilir.