..........
Printable View
..........
babam ve annem 75 yaşın üzerinde.Eskilerin mantığını bilirsiniz.Erkek evlattır evlat olan kızlar evlat yerine konulmaz anne ve babalarına kocalarının yanında ezilerek bakarlar ama evlat olarak kabul edilmezler.
biz 6 kardeşiz 1 erkek 5 kız .
Babamın 2000 m2 bir arsası vardı yıllardır kardeşim onun peşinde amacı mutahite verip alacağı daireleri kendi üzerine yapmak satıp iş kurmak yıllardır bunun hayalınde (anne ve babamında istediği bu oğlum alsın .mal benım değilmi kızları ne ilgilendir diyorlar ama onlara bakanda biz kızlar hem evimizde kalıyorlar hemde böyle diyorlar) duyduğum kadarıyla 12 daire veriyorlarmış.
kardeşimin karısı açık açık söylüyor bize diyorki ;bana güvenmeyin anne babanıza bakın ben onlara bakmam diye.
Ancak kocalarımızda yıllardır bız bakıyoruz o oğluna mal vermeye uğaşıyor o zaman oğlu baksın diyorlar .
Babam vekalet vermiş erkek kardeşime oda bu vekaletle mutahit mutahit dolaşıyor.
babam ve annem 75 yaşın üzerinde olduğu için bu vekaleti etraftan bizden habersiz insan toplamışlar noterden aklı başında diyerek vekalet almışlar.
sonuç ben korkuyorum kardeşim mallarını aldıktan sonra anne babam zor duruma düşecek bu vekaleti nasıl engelliyebilirm yada yaştan dolayı mallara şerh koydurabilirmiyim.
yada annemin babamın yaşı fazla olduğu için mallarıyla ilgili kızkardeşlerden biri vasi olabilirmi
Ne yapmalıyım kardeşim biraz vicdansız ama bunu annem babam görmüyor.