Ordu idarede açılmış ve sonuçlanmış mahkeme var. Ben Manisa da dava açtım emsal davanın olması orda da aynı sonuç çıkmasını garantiler mi?
Printable View
Ordu idarede açılmış ve sonuçlanmış mahkeme var. Ben Manisa da dava açtım emsal davanın olması orda da aynı sonuç çıkmasını garantiler mi?
Kesinlikle hayır
neden? idare mahkeme yönetmeliklere uygun olarak karar vermiyor mu yönetmeliğe aykırı karar veremez diye biliyorum????
evet olması gerek odur ama ööle olmuyor ne yazıkki.Danıştay bile aynı maddeden dolaayı görrüştüğü dosyalarda zıt kararlar verebiliyor.
Zarbo52 meslektaşım çok iyi açıkladın.Paran varsa hukuk işler yoksa yandın!!!
onunla alakalı değil sanırım mahkeme kararları bağlayıcı değildir yardımcı kaynaklardır.Bu nedenle onceki karara uymak veya aksi yönde karar vermekte mahkeme serbesttir.İçtihadı birleştirme kararı çıkarsa ancak onlar bağlayıcı olurlar.
Vallahi acayip moralim bozuldu durumu iyice bir anlatayım Milli eğitime açtım davayı çünkü norm kadro belirlenirken hatalı uygulama yapılmış bu yüzden eş durumu tayin istenememiş;dava açılmış ve olumlu şekilde sonuçlanmış Milli eğitim yönetmeliğe aykırı uygulama yaptığı için dava açılmış ve norm kadro uygulaması düzeltilmiş.benim durumum da aynı sadece branşım farklı açıkçası benim umudum vardı biraz :) Yorumları okuyunca kaybettim ne yazık ki..
Umudunuzu kaybetmenize gerek yok sonuçta onceki verilen karar sizin elinizi güçlendirir tabi ki sadece garantilemez o kadar.