İş Akdinin İşçi Tarafından Haklı Olarak Feshi
Ocak 2010 tarihinden beri özel bir hastanede 2 yıllık sözleşme ile Sağlık Memuru olarak çalışmaktayım.Ancak 1 hafta önce eski birim sorumlusunun devlete ataması yapılıp gidince yeni gelen sorumlunun psikolojik ve fiziksel şiddetine maruz kaldım.Ayrıca gene bu yeni sorumlu tarafından tehdit edildim.Bende bunun üzerine hastanenin mesul müdür yardımcısı (Başhekim)ve başhemşiresi ile görüştüm.Durumu onlara izah ettim onlarda benim isteğim üzerine birimimi değiştirdiler.Ancak ben daha fazla bu şartlar altında çalışmak istemiyorum.Sözleşmemde iş akdini haksız sebeplerle feshedersem 10 brüt maaş tazminat ödeneceği yönünde bir madde var.Eski çalıştığım birimdekiler şiddet olayını kesinlikle doğrulamayacaktır.Ben sözleşmeyi feshetmek için aşağıdaki gibi bir dilekçe hazırladım.Usul olarak uygunmudur bi kontrol edip bana bilgi verebilirseniz sevinirim.
İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne
07.01.2010 tarihinden beri hastanenizde sağlık memuru olarak görev yapmaktayım.Ancak sağlık bakanlığının yapmış olduğu son atamalarda sizinde bildiğiniz gibi giden arkadaşlarımız oldu.Bu arkadaşlarımızın yerine gelen bazı arkadaşlarımın geldikleri mevki ve makamı kulanarak sorumlusu oldukları birim çalışanlarından bazılarına fiziksel şiddet uygulama girişimlerinin olduğunu bunu başaramayınca da psikolojik şiddet uyguladıklarına bizzat şahit olmuş bulunmaktayım.Üzülerek belirtmek isterim ki bu psikolojik şiddete ve fiziksel şiddet girişimine maruz kalan benim.Bu konu ile ilgili üst ve amirlerim ile sözlü olarak gerekli görüşmeleri yapmama rağmen bu şiddeti uygulayan kişiye herhangi bir yaptırım yapılmadığını üzülerek belirtmek isterim.Sizin de taktir edeceğiniz gibi insani şartlar altında çalışmak ve yaşamak her insanın hakkıdır.Ancak bu iş yerinde benim bu hakkımın elimden alındığı birim değiştirmek zorunda bırakıldığım aşikardır.Ben insan hakları evrensel beyannemesinin 5. maddesindeki
Hiç kimseye işkence yapılamaz, zalimce, insanlık dışı veya onur kırıcı davranışlarda bulunulamaz ve ceza verilemez.
maddesinin ihlal edildiğini düşünüyor ve sözleşmemi tek taraflı olarak feshediyorum.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.
Cevap: İş Akdinin İşçi Tarafından Haklı Olarak Feshi
Evet arkadaslar yardimci olabilecek olan varsa cok acil yardimlarinizi bekliyorum.
Cevap: İş Akdinin İşçi Tarafından Haklı Olarak Feshi
Bunların hepsi senin ispat edemediğin suçlamalar ve buna rağmen işletme senin çalışma yerinide değiştirmiş
bence sen haksızsın
ispat edemiyorsun ve işletmede iyi bir davranışla yerini değiştirmiş
karar senin işletme tazminat isterse durum mahkemede çözülür bencede haksız sen çıkarsın görüşündeyim hiçbir ispatın yada tanığın yoksa