Ailemin evine icra gelmesi
İyi çalışmalar ben bir konuda size danışmak istiyorum.
Ben borç sıkıntılarımdan dolayı aileminle kalmak zorundayım. İflas ettim ve 200.000 TL ye yakın borcum var şuanda işsizim zaten avukatlarla sürekli irtibat halindeyim sürekli gidip iyi niyetimi gösteriyorum konusmak için bile arasalar çıkıp bürolarına gidiyorumki iyiniyetimi görsünler diye!
Ancak ailemin evinde kaldıgım için aileme karsı mahçubum adres olarak ailemin evini verdiğimden sürekli icra için ailemin evine geliyorlar.
Evim tapusu, babamın üzerine; elektrik, su faturaları babamın adına ve mobilyalar hariç tüm beyaz esyanın faturaları babamın adına. Sadece mobilyaların faturası yok oda mobilyacının birine özel yaptırmış o yüzden fatura alma geregi duymamış!
Şimdi ben evde sadece ... kişisinin oglu oldugu için kalmaktayım evde bulunan eşyalar bana ait degildir deyip bunun ispatı olarakta ;tapunun, elektrik-su, beyaz eşyaların faturasını ve hatta bina aidat makbuzunu ekte sunup icra dairesine gidip dosyama ekletsem babamın evine gelmeleri açısından caydırıcı olurmu?
Cevap: Ailemin evine icra gelmesi
Merhaba,
Ben hukukçu değilim. O nedenle bildiklerim ölçüsünde yardımcı olmaya çalışacağım.
Keşke evin adresini vermeseydin. Yazdıklarından anladığım kadarıyla eve henüz icra gelmemiş. Onlar geldiğinde baban tutanağa faturaları göstererek ibraz ettirsin. İstihhak hakkını kullanır. Fatura falan onların eve gelmesini önlemez. Ancak geldiklerinde faturaları kullanarak tutanağa yazdırın. Sonrada en geç 7 gün içinde istihhak davası açın.
Sana tavsiye sakın ve sakın ödeme taahüdünde bulunma. Yoksa hapse girersin.
Adresi bilerek verdim kaçtıgımı düşünmesinler yerim yurdum belli olsun dedim sonuçta bu benim boynumun borcu er yada geç ödenecek ancak benim derdim ailemin üzülmemesi! Ailemin evine 10-15 defa icra geldi sadece 2sinde işlem yapıldı diğerleri işlem yapmadı işlem yapanlarda beyaz eşyayı yazdılar onunda faturası olugu için istihkak iddiasında bulunduk ve kazanıldı. Ama ben baska gelen olursa diye tedbir almak istiyorum zaten zor günler geçiriyorum ailemin çevreye daha fazla rezil olmasını istemiyorum. İkametim ailemin yanında; babamın ikametgahını muhtardan alsam babamın o evde yasadıgını ispat için ayrıca tapunun, elektrik-su, beyaz eşyaların faturasının, bina aidat makbuzunun fotokopisini alsam ki onlarda babamın adına zaten sonuçta onun evi icra dairesine gidip dosyama ekletsem benim için uygun olmazmı?
İcra memuru gelmeden önce dosyayı mutlaka inceliyordur sonuçta icra işi icra memurunun insiyatifinde eger icra memuru ikna olursa gelmez diye düşünüyorum! Yanlışmı düşünüyorum?
Merhaba,
Ben avukat değilim. Ama icra memurunun insiyatifinde olan birşey değil. Sonuçta alacaklı taleplerinin kanunun verdiği ölçüde hukuka uygun olarak yapmak zorunda. Alacaklı, ücret yatırdıktan gelmem diyemezki. Siz kazandığınız dava sonucunuda, olası gelmeleri durumunda delil olarak sunarsınız. Artık beyaz eşyaları götereceklerini sanmam.