Gayrimekul haczinde 2 yıllık süre
Merhaba;
Kayınpederimin köydeki tarlaları ve bir takım alacakları kefil olduğu birisinin borcunu ödememesi dolayısı ile haczedilmiş durumda. Haciz konulalı yaklaşık 1,5 yıl olmuş. Halen satış istenmemiş, satış için ihaleye çıkılmamış. Bu durumda haczin konulduğu tarihten itibaren 2 yıl sonra haczin düştüğünü öğrendim. Bu malları hacizden kurtarabilmek için nasıl bir yol izlememiz gerekir? Bu malları 2.yılın bitmesi ardından başka bir aile ferdine satılması durumunda mal kaçırma dolayısıyla satışın iptal edilebileceğini düşünüyorum. Bunun yerine bir 3.kişiye satışı yaptıktan sonra kısa bir süre sonra bir aile ferdine satışı yapılsa durum ne olur? Ya da aileye mensup birisi bir senet alarak ve bu senedi işleme koyarak aynı mallar ile ilgili haciz sırasına girerek ilk haciz düştüğünde işlemi başlatarak mallara sahip olsa durum ne olur? Ya da bu fikirler dışında izlenebilecek bir yol var mıdır?
Teşekkürler.
Cevap: Gayrimekul haczinde 2 yıllık süre
Alacaklıları zarara uğratma kastı ile mal varlığını eksiltme suçu işlemek için yardım mı istiyorsunuz ?
Cevap: Gayrimekul haczinde 2 yıllık süre
Sayın Eyilik;
Bu alacaklı iyi niyetli değil kötü niyetli, ben sadece artık işlerimi yoluna koyabilmek istiyorum. Alacaklı ne asıl borçludan ne de kefilden alacağını tahsil yoluna gitmiyor. Haczi koydu ve bekliyor sadece, borçlular tarafından herhangi bir ödeme sözü de olmamasına karşın. Satışa çıkartıp tahsil yoluna gidilse bende geri kalan malımı kullanacağım ve ödediğim tutarı da asıl borçludan bir şekilde tahsil etme yoluna gideceğim. Sizce ben burda kanunların verdiği haktan faydalanarak yanlış bir iş mi yapmış oluyorum. Lütfen bunları size yapılmış bir tenkit olarak algılamayınız, sadece öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler.