Cevap: Vekalet ücretine dair
İcra dairesinin ilamsız takibe yapılan durdurma kararı ile vekalet ücreti tahakkuk etmez. Alacaklı itirazın iptali için dava açabilir burda yetki itirazı red edilebilir çünkü. Açılacak davada yetki itirazı kabul edilirse mahkeme vekalet ücretine hükmedebilir. Davaya katılırsanız tabi.
Yargılamayı gerektitir bir konuda icra müdürü ücrete karar vermez.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İcra dairesinin ilamsız takibe yapılan durdurma kararı ile vekalet ücreti tahakkuk etmez. Alacaklı itirazın iptali için dava açabilir burda yetki itirazı red edilebilir çünkü. Açılacak davada yetki itirazı kabul edilirse mahkeme vekalet ücretine hükmedebilir. Davaya katılırsanız tabi.
Yargılamayı gerektitir bir konuda icra müdürü ücrete karar vermez.
yanıt için tşk......
Yetki itirazı üzerine bir şekilde dava ya da icra dosyası yetkili yere gönderildiğinde,
dava ya da takip tarihi, yetkili daireye kayıt yapıldığı tarih değildir...
İlk başvuru tarihi yine dava ve takip tarihi olarak kabul edilmektedir. Zamanaşımı ve hak düşürücü sürelerde ilk başvuru tarihi esas alınmaktadır.
Bu şartlarda konuya bakıldığında, yetkisiz yere başvuru yapıldıktan sonra avukatlık ücretinin de ödenmesi gerekecektir...
Bu konuda Yargıtay Kararlarını taramadım, illa böyle olacak diye de iddia etmiyorum, ama mantıken böyle olması gerektiğini düşünüyorum...
Saygılarımla...