Faturaları başkaları adına olan taşınır malların icra ile alınması mümkün müdür?
Merhabalar,
Kardeşimin bir bankadan 1,5 sene önce çektiği kredinin taksitlerini aksattığını ve icra ile tahsili icin (sanıyorum onceden kesif yapılıyor)evde bulunan , herkesin tahmin edebilecegi gibi elektronik eşyalar yazılmış) gelmişler . Kardeşim 7 aydır bizimle yaşamıyor.Fakat yazılan elektronik eşyaların (bu eşyalar 2-5 senelik) faturaların hiçbiri kardeşimin üzerine değil. Faturaları elimizdedir. Geçenlerde özel bir televizyon programında sabah programlarının birinde bu olay yaşanmadan önce bir avukat böyle bir konudan bahsetmisti yayına telefon ile bağlanan borçlu yakının sorularına karşılık . Kesinlikle borçlu üzerine olmayan taşınır malların haciz ile alınamayacağını belirtti kısacası .
Bu konu hakkında bilgilerinize ihtiyacımız var.
(Bundan bir kaç ay önce bir arkadasımın basına gelen bir olay için buraya yazmıstık arkadasımla fakat ne zaman ne olacagı belli olmuyor )
Lafı uzatmak istemiyorum
Bu konu hakkında bilgilerinize ihtiyacımız var. Yardımcı olur iseniz seviniriz.
Saygılar , Sevgiler
Cevap: Faturaları başkaları adına olan taşınır malların icra ile alınması mümkünmüdür?
icralık mallar başkasının üzerinede olsa alıyorlar. ama 7 gün içinde itiraz edip faturanızı gösterip geri alabiliyorsunuz. hukuk dilinde ona bi terim kullanıyorlar ama isim olarak bilmiyorum. sadece dediğim gibi malı hacz ediyorlar ama siz 7 gün içinde faturanızla itiraz edip geri alabiliyorsunuz
Cevap: Faturaları başkaları adına olan taşınır malların icra ile alınması mümkünmüdür?
Alıntı:
ayaz_35 rumuzlu üyeden alıntı
icralık mallar başkasının üzerinede olsa alıyorlar. ama 7 gün içinde itiraz edip faturanızı gösterip geri alabiliyorsunuz. hukuk dilinde ona bi terim kullanıyorlar ama isim olarak bilmiyorum. sadece dediğim gibi malı hacz ediyorlar ama siz 7 gün içinde faturanızla itiraz edip geri alabiliyorsunuz
Baş harfi İ son harfi K
bir gsm şirketinden 2 hat satın almıştım.ancak aldıgım firma benim kimlik bilgilerimle 6 kişiye hat açtırmış.2yıl sonra bu bana ait olmayan 6 hattın 1.800 tl borcu oldugu ve icraya verildiğimi ögrendim.icraya itiraz ettim ardından suc duyusurunda bulundum.ancak sorusturma neticesinde takipsizlik kararı çıktı.bu ne demek? bu işlemin ardından karşı firma bana dava açtı.ne yapmam gerekiyor.bi bilgim yok yardımcı olursanızsevinirim.