Cevap: Sözleşmesiz kredi kartı
Sözleşmeniz yoksa sizden zırnık dahi alamaz:DD
Mutlaka Tüketici hakem heyetine başvurun. Lehinize karar çıkıcaktır.Ellerinde sözleşme olmadığı için sanmıyorum ki itiraz edip mahkemeye taşısınlar, taşısalarda onlar kaybedecektir yine, bu arada kesinlikle yeni sözleşme imzalamayın:ok
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmeniz yoksa sizden zırnık dahi alamaz:DD
Bence de kanunen zırnık alamıyor olmaları gerek ama demek ki Garanti Bankası hukuk tanımıyor çünkü 10 senedir her sene kart aidatı tahakkuk ettiriyorlar.
Bu nasıl bankacılık, anlamak zor. Kimse denetlemiyor demek ki. Başı boş bırakmışlar.
Garanti Haklı Müşteri hattının bana telefonda verdiği cevap şu; "sözleşmeniz bulunmasa bile aidatı iade etmeyiz, gerekiyorsa mahkemeye gidin"
Olaya onlarinki gibi fesat bir yaklaşımla bakarsak o zaman benim de "ekstre borcunu ödemiyorum kardeşim hadi bakalım ne yapıyosanız yapın" demem lazım, kimden tahsil ediyorlarsa etsinler...10 senedir 1 kere bile ödememi aksatmadım ama bunlar insanı zorla kötü olmaya zorluyor.
Şimdi tüketici hakem heyetine gitmeden önce benim emin olmam gereken birşey var.
Sözleşmemi resmi yollardan nasıl talep edebilirim? Çünkü bu bankacıların sözüne güvenemiyorum. Sözleşme istediğimde başka bir belge yolluyorlar, ama sözleşmenin bulunmadığını asla net bir şekilde belirtmiyorlar.
Kartın sözleşmesi var, çünkü her kart yenilemede sözleşme yenilenir. Bu sebepten ötürü kartı 3 kere yenilendiğimi varsayarsak 3 kere teslim alınırken imzasıda alınmıştır.
Ben yeni kartımı teslim alırken hep kartı getiren kuryenin teslim fişini imzaladım. Hiçbir sözleşme üzerinde imzam yok. İlk alırken de vadesiz hesap açılması için gereken formu imzalamıştım, yukarda anlattığım gibi onda da kredi kartından bahsetmiyor.
Zaten bundan 2 önce yenilenen kartımın zarfında parantez içinde (sözleşmesiz) diye bir ibare vardı.
Banka her zaman haklıdır.. Kendileri devlete bizim paramızı borç veriyorya büyük kuruluşlar bu bankalar.. Sözleşmeli yada sözleşmesiz aidat ödemek istemiyorsanız aidatı olmayan banka kartı alın. Ya da işsiz güçsüz boş vakti çok ve oraya buraya gidip harcayacak boş zamanınız varsa geçmiş 10 senenin peşine düşün parayı almaya çalışın.. Ama ki sözlemesiz kredi kartları için banka kendi kendine sözleşme uydurmuştur ve bunu kartı kullananın kartı kullandığı sürece kabul ettiğini zırvalayıp dururlar.. Kısacası öpülmek kader miş..
"Banka her zaman haklıdır.", "öpülmek kadermiş" diyorsunuz demek...
Zaten sizin gibi düşünenler bu ülkede çoğunlukta olduğu için başımıza bunlar gelmiyor mu?
Her türlü haksızlığı sineye çeke çeke, tepkisiz kala kala bunları tepemize çıkarmadınız mı? Ne kanun tanıyorlar, ne hak, ne hukuk.
İtiraz edip hak arayanı da "işsiz güçsüz boş vakti çok" olarak görüyorsunuz.
Sırf bu sizin gibilerin pasif zihniyetine ve bankacıların açgözlülüğüne inat, avukat tutup dava açtım. Bunu okuyan herkesi de kanuni hakkını aramaya teşvik ediyorum.
Alıntı:
noisywan rumuzlu üyeden alıntı
"Banka her zaman haklıdır.", "öpülmek kadermiş" diyorsunuz demek...
Zaten sizin gibi düşünenler bu ülkede çoğunlukta olduğu için başımıza bunlar gelmiyor mu?
Her türlü haksızlığı sineye çeke çeke, tepkisiz kala kala bunları tepemize çıkarmadınız mı? Ne kanun tanıyorlar, ne hak, ne hukuk.
İtiraz edip hak arayanı da "işsiz güçsüz boş vakti çok" olarak görüyorsunuz.
Sırf bu sizin gibilerin pasif zihniyetine ve bankacıların açgözlülüğüne inat, avukat tutup dava açtım. Bunu okuyan herkesi de kanuni hakkını aramaya teşvik ediyorum.
Sizi canıgönülden tebrik ediyorum.
İnşallah sizin gibi dava açanlar binler hatta onbinler olur.
Bu bankalar başka türlü kendilerine çeki düzen vermezler.
Alıntı:
uçucu rumuzlu üyeden alıntı
Sizi canıgönülden tebrik ediyorum.
İnşallah sizin gibi dava açanlar binler hatta onbinler olur.
Bu bankalar başka türlü kendilerine çeki düzen vermezler.
Burda tek suçluyu vatandaş göstermek son derece yanlıştır. Vatandaş hakkını aramak isteyebilir, lakin yasal prosedürler, ve doğabilecek masraflardan ötürü bunu kullanmak istemeyebilir.
Burda asıl sorgulanması gereken TBB ve Devlet olmalı,
Bu kanun dışı uygulama defalarca mahkemelerce ispatlanmasına rağmen, ufak bir yasal düzenleme ile çözülebilecekken, şimdi topu sadece vatandaşa atmak biraz haksızlık değilmi?
Ufak bir yasa düzenlemesi olsa, bankalar zırnık dahi alamaz.Esas sorunda burdan kaynaklanıyor,
En azından 4077 sayılı kanuna ek madde olarak bile getirilebilir bu konu.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
En azından 4077 sayılı kanuna ek madde olarak bile getirilebilir bu konu.
4077 sayılı yasada yeterli düzenleme var bu konuda ancak bankalar bunu kendilerince yorumluyor ve kart aidatı kesiyor. Zaten hakem heyetleri de bu yasal düzenlemeye istinaden kat aidatının iadesine karar veriyor.
Bu konuda Bankalar Birliğine yapılan şikayetlerden hiçbir sonuç alınamıyor. Anılan kurumun Başkanı Ersin Özince aynı zamanda İş bankası Genel Müdürü. Bu şahıs da yargı kararlarını hiçe sayan konuşmalar yaparak kart aidatının haklı gerekçelerle alındığını ifade ediyor.
Anılan banka tarafından kartımdan iki kez kart aidatı kesilmeye teşebbüs edildi. İkisin de
sert bir uslupla gönderdiğim dilekçeler işe yaradı. Zaten kart benim için olmazsa olmaz değil, anında iptal edebilirim ancak ya hemen kapattıramayacak durumda olanlar ne yapacak? Bu kesimi soyuyorlar.
Tek çözüm tüketici hakem heyetleri ve mahkemeleri.