Cevap: çok acil cevap verin lütfen
Boşanırken haklarınızdan FERAGAT ETMEDİĞİNİZ sürece boşandıktan sonra bu nafaka ve mal paylaşımı hakkında dava açabilirsiniz. Yeter ki o dilekçede feragat ettiğiniz yazmasın.
Mesela; "kendiniz için isteyeceğiniz nafakadan, tazminatlardan, mal paylaşımından feragat ediyorum" diye yazılmasın. Bunun geri dönüşü yok hukuk dilinde. İstemiyorum denilmesinin hiçbir hukuki bağlayıcılığı yok. İNafaka istemiyorum diye yazılmışsa sorun yok yani. Boşandıktan hemen sonra nafaka davası açabilirsiniz.
İmzaladığınız protokolün henüz geçerliliği yok. Çünkü anlaşmalı boşanma için protokolü ve boşanmayı hakime her ikinizide kabul ettiğini sözlü olarak söylemesi gerekiyor.
Ayrıca hakim protokolünüzde eksik gördüğü şeyler varsa onları da karar olarak yazabilir. Mesela çocuğun baba ile görüş günleri, çocuk için iştirak nafakası en öncelikli konular.
Ayrıca forum kurallarını okumadan başlık yapmanız da doğru olmamış. Editörler kesin ikaz edeceklerdir. Acil cevap, acele cevap,yardım edin gibi başlıklara hiç gerek yok.
Forumda sorulan sorulara zaten cevap veriliyor.
Kusura bakmayın benim fazla zamanım olmadığından bu başlığı attım. cevap içinde çok teşekkür ederim.. son bir sorum olacak yarın vazgeçersem boşanmadan dilekçemi geri çekmem kolay olurmu?
Editör:Forumumuz acelesi olanlar için tasarlanmamıştır. Forum kurallarına riayet ediniz.
Alıntı:
pembekuvars rumuzlu üyeden alıntı
Kusura bakmayın benim fazla zamanım olmadığından bu başlığı attım. cevap içinde çok teşekkür ederim.. son bir sorum olacak yarın vazgeçersem boşanmadan dilekçemi geri çekmem kolay olurmu?
Editör:Forumumuz acelesi olanlar için tasarlanmamıştır. Forum kurallarına riayet ediniz.
Dilekçeyi siz mi verdiniz? eşiniz mi verdi?
Cevap: Eşim beni aldatıyormuş, ocakta yemeğim var çok acil cevap verin lütfen
Anlaşmalı boşanma dilekçesini birlikte verdik fakat davacı olarak benim adım davalı kısmına eşimin adını yazdık.
Cevap: Eşim beni aldatıyormuş, ocakta yemeğim var çok acil cevap verin lütfen
Alıntı:
pembekuvars rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşmalı boşanma dilekçesini birlikte verdik fakat davacı olarak benim adım davalı kısmına eşimin adını yazdık.
Madem ki davacı olarak sizin adınız yazılmış, davacı siz olduğunuz için davanızı geri çekebilirsiniz adliyeye gidip. Davanızdan vazgeçip boşanmaktan vazgeçebilirsiniz.