Kardeşim miras hakkıma tecavüz edecek ne yapabilirim
Merhabalar,
Yaklaşık 3 ay önce babamı kaybettik, kardeşimin huysuzluğu yüzünden babamın acısını yaşayamadan miras kavgası eder olduk, konuyu fazla dağıtmadan maddeler halinde sorularımı sormak istiyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim
- prensipte babamdan kalan evin 1 tanesinde annemin kalmasında diğerinin satılıp 2 kardeş aramızda bölüşlmesinde mutabık kalsakta kardeşim her geçen gün karar değiştirmekte, son olarak bana her 2 evide satışına izin vermeyeceğini 1 evde annemin diğer evde kendinin oturacağını. Onu şikayet etsemde her türlü evde oturmaya devam edeceğini beyan etti.
bu madde altında sorum
1-) benden habersiz eve eşyalarını taşıyıp oturursa yasal haklarım nelerdir.
2-)miras bölüşümü için evimiz Ankarada bende farklı bir ilde oturmaktayım, bulunduğum ilden Ankaradaki ve Bursadaki emlaklarımızın bölüşümü için gerekli davayı açabilir miyim?
3-)Bursada yaşayan annemin madur olmasını istemiyorum, annemin Bursada ki evimizde oturması, olası kardeşimin diğer eve eşyalarını taşıması ile yasal haklarımı ararken anneminde evden çıkması gerekir mi?
Sonuç olarak babamın ölümü daha yeni ve kardeşim hergün miras ev vs sorun yaratıyor ve bunlara dayanamaz hale geldim. Amacım annemin huzurunu bozmadan kardeşimi diğer evimizde oturmasını istemiyorum. Bunun için ne gibi bir yol izlemeliyim.
Herkeze sevgiler..
Teşekkürler
Cevap: miras hakkıma tecavüz (acil cevap lütfen)
yardımcı olabilecek birisi yok mu lütfen?
Cevap: miras hakkıma tecavüz (acil cevap lütfen)
Kardeşiniz henüz paylaşım yapmadığınız yere taşınırsa kendisinden ecrimisil talebinde bulunma, meni müdaheke yolu ile tahliye etme hakkınız var,
Ortaklığın giderilmesi davası gayrimenkullerin bulunduğu yer mahkemesinden yapılabiliyor. Avukat tutarak gidip gelme sorununu aşabilirsiniz.
Annenize ecri misil ve tahliye talepli dava açmazsanız çıkmak zorunda kalmayabilir.