Manevi tazminat talep edebilir miyim?
2005 yılında evlendim 4 yaşında bir oğlum var. Eşimin Msn kayıtlarından bir sevgilisi olduğunu öğrendim. Daha çok iş yerinden konuşuyor ama bir iki kez evde de açmış konuşmalar kayıt edilmiş. Bunu kendisine gösterdim ve ailesinede anlattım 6-7 aydır oğlum için çaba gösteriyorum ancak eşimin tutarsızlıkları devam ediyor ayrılmak istiyorum.
1. Oğlumu bir ayda ne kadar görebileceğim. Velayeti 4 yaşında olduğu için anneye verilecektir.
2. Eşimin beni aldatmasından dolayı yaşadığım ruhsal çöküntü için manevi tazminat talep edebilirmiyim.
3. Anlaşmalı ayrılmayı planlıyoruz tazminat talebimin altına imza atmayacaktır tabi ki o zaman ayrı bir davamı açmam mı gerekir, anlaşmalı boşanmadan vazgeçip boşanma davasımı açmalıyım.
Cevap: Manevi tazminat talep edebilir miyim?
Anlaşmalı boşanmak taraflar için en hasarsız boşanma şeklidir.
Çekişmeli boşanma ise en zor olanıdır. Hem psikolojik olarak yıpratır, hemde maddi olarak. maddi kısmı nafaka ödeme konusundan dolayı.
Eğer eşiniz sizden ne nafaka ne tazminat ne de mal paylaşımı talep etmiyorsa, anlaşmalı boşanın derim.
Anlaşmalı boşanma ile çocuğunuzu ne kadar süre ile hangi zamanlarda göreceğinizi beraber karar verip anlaşma protokolüne yazabilirsiniz.
Manevi tazminat davası açmanız için eşinize zina sebebine dayanarak çekişmeli boşanma davası açmanız gerekli. Ve davanızda hakime, eşinizin sizi aldattığını kanıtlamanız gerekiyor. Zina konusu bundan önce defalarda sorulmuş bir konudur. Ve kolay bir dava değildir maalesef. Ayrıca manevi tazminat davasında istediğiniz kadar yüksek rakam yazın, hakimin takdirinden fazlasını almanızda mümkün değil.
Sadece bir msn konuşması zina sayılmaz ki zaten işin içinde zina yok ozaman benim böyle bir talebimde olamaz değilmi?
Alıntı:
EMRAHULUTAS rumuzlu üyeden alıntı
Sadece bir msn konuşması zina sayılmaz ki zaten işin içinde zina yok ozaman benim böyle bir talebimde olamaz değilmi?
Buna zina demek doğru olmaz ancak yaptığı da güven sarsıcı olarak değerlendirilebilir. Konuşma içerikleri arkadaşça değilde, sevgili gibi ise bu davranışlar haliyle hoş olmayacaktır.
Peki eşinize bunu öğrendiğinizi söylediğinizde ne tepki verdi?