Crohn hastasıyım, askerliğimi yapmadım. Şubeye gitmeye korkuyorum zira bunun tahlilleri çok zor, perşian ediyor beni.
Arkadaşlar kolay gelsin,
ben crohn hastasıyım. bu hastaları askere almıyorlarmış. iyi gitmezsin o zaman diyeceksiniz ama benim bildiğim devlet hastanesinin verdiği crohn raporunu sadece tamam hastaymışsın o zaman seni gataya sevk edelim de bir de orda baksınlar gerçekten crohn musun diye; sadece bir bakma amaçlı kullanabiliyoruz başka da bi işe yaramıyor.
Bilenler bilir, kolonoskopi, endoskopi, enteroklizis, baryumlu mr filmi felan hepsi ayrı ayrı işkence gibi. Baryumlu suyu içene kadar ne kadar perişan olduğumu anlatamam, kolonoskopi ayrı bir zor, hele enteroklizisten çok korkuyorum zaten yaptırmadım ama burundan giriyorlar ve doktorum yakında onu da yaptıracağımızı söyledi.
şimdi bunları yeniden yaşamak istemiyorum. sırf bu yüzden hasta olmama rağmen gitmiyorum şubeye. Diğer taraftan crohn olmama rağmen yine de hataen de olsa askere alma kararı çıkması benim için felaket olur. Zira crohn gibi ona yakın 3 tipte felan hastalık da var.
velhasılı önümdeki yol bana baya bi zor gözükyor. Keşke hasta olmasaydım çoktan kısa dönem yapardım belkide askerliğimi ama malesef durum iyi değil.
bu yollardan daha önce geçen var mı? Keşke birisi yok kardeşim devlet hastanesinin raporunu kabul ediyorlar dese.
Cevap: Crohn hastasıyım, askerliğimi yapmadım. Şubeye gitmeye korkuyorum zira bunun tahlilleri çok zor, perşian ediyor beni.
illa gatadan rapor istiyorlar. belki gatadaki doktorlar raporunu aynen kabul ederler, muayene etmezler. ama askerlik şubesine uğrayıp, gataya sevk almadan çürük imkansız.