Öğrencilik durumum devam ediyor ama 29 yaş doldu, ne yapabilirim?
ben 1 agstos 1982 dogumluyum ve aöf 2. sınıf işletme okuyorum..eger kalmadan gecersem haziran 2012 de okulum bıtıyor ama 29 yaş sınırı nedeniyle 2011 sonuna kadar askere gıtmem gerkıyormus yanı 5 ay yuzunden lıse muzunu olarak uzundonem er olarak yapacagım askerlıgı..bu durumda 5 ay daha tecıl nasıl alabiırım bunun bı yolu varmı..veya bu 5 ay boyunca kaçsam ne gıbı bı cezası var..ben devlet mumuruyum..memuriyetimi etkilermi...ne yapmalıyım ..lütfen bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim...
Cevap: Öğrencilik durumum devam ediyor ama 29 yaş doldu, ne yapabilirim?
panik yapmana gerek yok . sen 29 yasından sonrada aynen okula devam et. hic subeye tecil icin falan gitmeye kalkma. ve mumkun olan en hizli sürede okulu bitir . 29'u gectikten sonra senin zaten aranmaya baslaman ortalama 1.5 yıl kadar bir süre aliyor. en son okulu bitirince subeye gider islemleri yedek subay adayi olarak yaptirirsin. bende okulu 31 yasında bitirdim sorun olmadi. hatta mezuniyet nedeniyle verilen 2 sene tecil hakkınıda kullandım :) .
ama bu sürec zarfında GBT'ye girmemeye dikkat et elinden geldigince. hos senin sadece 5 aya ihtiyacın varmıs. daha aranmadan diplomayi almis olacaksın buyuk ihtimalle hic merak etme.