-
İcra Yardımı
Arkadaşlar merhaba
Boşanma davamın ilk celsesi görüldü
kızım her ayın 1 ve 3 hafta sonu gunu birlik bana verildi.
şimdi icraya başvurmalıyım anne kızımı göstermeyecekmiş icrasız..
bu süreç nasıl işler icraya ne zaman basvurmalıyım en gec ne zaman basvurmalıyım
-
Cevap: İcra Yardımı
17 Temmuz'da kızınızın annesini arayın, ve 18'i sabahı gelip alacağınızı, hazırlamasını söyleyin.
Fazlaca bir muhabbete girmeyin.
18'i (ki ayın 3. hafta sonu olmakta) yanınıza şahitlik de yapabilecek bir arkadaşınızı alarak çocuğunuzu almak üzere gidin.
Eğer annesi kızınızı size göstermez, sizinle çıkmasına izin vermezse, pazartesi sabahı boşanma davanızın görüldüğü mahkemeye bir dilekçe ile başvurarak hafta sonu olanları anlatın, velayet hakkının kötüye kullanıldığını bu sebeple hakimin müdahalesini, eşinizin çocuğunuzu icraya gerek kalmaksızın kendiliğinden göstermesi ve teslim etmesi için uyarılmasını rica edin.
Hakim muhtemelen bu yönlü bir karar verecektir. Bu ara kararının yazılıp yazılmadığını takip edin, karar çıkarsa karşı tarafa tebliğ ettirin.
-
Syn . İlknur hnm eşimin avukatı yanımda 2 şahit te varken duruşma çıkışında eşimin çocugu gostermeyecegiği icra ile gitmem gerektiğini söyledi.
bu yuzden icra olayını sordum ayrıca söyledikleriniz için tesekkur ederim eger böyle yapmaya dewam ederse velayet konusunda bana yardımcı olurmu bu durum
-
bu konuda yardım edecek kimse yokmu suanda sehir dısındayım cuma mahkemeye basvursam c.tesi gunu icra ile gidebilirmiyim