Komik Bir Sebepten Dava Açma Teşebbüsü
Herkese Merhabalar.
Siteyi uzun zamandan beri takip ediyorum. Özellikle üyelerin sordukları sorular ve verilen cevapları okuyorum. Benim durumuma uyacak bir bilgiye ulaşamadım. Bir açıklama getiremedim. Olayı kısaca özetleyip sorumu yöneltmek istiyorum. Cevaplarınızı merakla bekliyorum. Olay şu;
Biz yaklaşık 3 hafta önce evimize bir çanak anten taktırdık. Montajı yapan arkadaşların başka seçeneği olmadığı için yan komşumuzun çatısına çıkmak zorunda kaldılar. Az bir iş olduğu için komşudan izin alma gereksinimi duymadık. Tesadüf ki komşumuz bunu gördü ve benden habersiz nasıl çatıma çıkarsınız diye bağırmaya başladı. Bizde olayın fazla büyümemesi için komşuyu yatıştırmaya çalıştık, ağız dalaşına girmedik, olayın sözlü kavgaya dönüşmemesi için gayet sakin davrandık. Buraya kadar her şey normal. Komşumuzun çatısı biraz bakımsız ve tadilat istiyor. Yağmur yağdığında içeriye su giriyor. Bu biz çatıya çıkmadan önce de böyleydi. Ama kendisi diyor ki biz çatıya çıktıktan sonra böyle olmaya başladı. Neyse usta çağırdık. Usta baktı su alan yerin bizim gezdiğimiz yer olmadığını, çatının arka tarafının çökmeye yüz tuttuğunu ve suyun oradan girdiğini söyledi. Biz bunu komşumuza anlattık ancak anlamamakta ısrar ediyor ve sizin yüzünüzden oldu diyor. Bu yüzden bizi mahkemeye verecekmiş. Bu da benim garibime gitti. Nasıl bir gerekçe göstererek mahkemeye başvuracak. Ne diyecek benim çatıma çıktılar da çatımı çökerttiler mi diyecek. Bu gerçekten komik bir sebep. Oldu da dava açıldı. Davadan ne gibi bir sonuç çıkar. Böyle bir konu için mahkemeyi meşgul etmek gerçekten komik bir durum. Bilmem sizler ne düşünüyorsunuz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Cevap: Komik Bir Sebepten Dava Açma Teşebbüsü
Cevap verip yardımcı olacak kimse yoksa konunun kapatılmasını rica ediyorum...
Çatıda keşif yolu ile tespit yapılır aneten takmak takmak için gezerken su alır hale geldiği kanıtlanamazsa bir şey çıkmaz. Belirttiğiniz gibi çatının bir gezişle yıkık dökük eskimiş hale gelmeyeceği açıktır. Bazı insanların işi yoktur kendilerine uğraşacak insan buldularmı kolay bırakmazlar. Adliye bu tiplerle tıka basa doludur. Allah hepsini ıslah etsin hakimi savcısı el aman etmiştir bunlardan.
Ben de tabi :)
Teşekkür ederim Sayın Oğuz. Dediğiniz gibi böyle insanlar çok. Kendilerine hobi edinmişler insanlarla uğraşmayı. Bende fazla sert çıkmak istemiyorum ki işin içine hakaret, tehdit girmesin. Neyse bekleyip göreceğiz sonucu. Tekrar teşekkürler.