Ürün değişimi ile ilgili hangi fiyat geçerlidir ?
Merhaba 7 haziran tarihinde aracı kuruma verilen cihazla ilgili bugün görüştüğüm kurum bana 20 Temmuz da doluyor bilgisini verdi.Bir çok forumda cumartesi günlerininde işgünü olarak sayıldığı belirtilmekte eğer bu bilgi doğru ise bu süre benim hesabıma göre doldu demektir.Birde merak ettiğim ürünü aldığımda fiyatı 806 TL idi şuanki değeri 1.011 TL ürün değişimi yapılırken hangi değer karşılığı ürün alabilirim aldığım fiyatmı şuanki fiyatmı yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Ürün değişimi ile ilgili hangi fiyat geçerlidir ?
Öncelikle iş günü kavramı 1 haftada 5 gündür . Hafta sonları normal olarak bu süreye ait değildir ancak bu konuda tam bir uzlaşma olduğunu söyleyeceğim fakat bildiğim kadarıyla örneğin HP de cumartesi günleride iş günü süresi olarak sayılmaktadır . 4857 Sayılı İş Kanununun 46 ıncı maddesinde " Yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az 24 saat dinlenme (hafta tatili) verilir " denilerek, hafta tatilinin 1 gün olduğu dolaylı olarak tespit edilmiştir . Yani kanuna göre otomatikman cumartesi günü zannımca iş günü olmaktadır . Bu konuyu daha sağlıklı bilgi almak için tüketici hakem heyetlerine sorup gerekli bilgiyi alabilirsiniz . Diğer sorunuz ise eğer seçimlik haklarınızdan bedel iadesi yada ayıp oranında bedel indirimini seçerseniz faturanızda ürünün bedeli ne kadar yazıyorsa o dikkate alınır esas olan faturadaki ürünün değeridir .
Cevap: Ürün değişimi ile ilgili hangi fiyat geçerlidir ?
Resmi tatiller hariç, 1 haftada 6 iş günü vardır. İK da belirtilmiştir. (direk cumartesi demek doğru değil,ama haftada 6 iş günü desek daha doğru olucaktır.)
30 iş günü ise;5 haftaya tekabül eder, oda resmi tatiller hariç 35 takvim günüdür.
Değişim,iade v.s. de esas olan daima fatura bedelidir.Eğer ürün bedeli artmışsa, ürün tutarını değil, ürünün aynısıda talep edebilirsiniz:ok