Mahkeme kararı ile çeklerin ödenmesinin durdurlması
merhabalar bir sitenin yenileme çalışmalarını yaptık faturalarını kestik ödemeleri sıralı çek ile aldık fakat yeni gelen yönetim eski yönetimi aklamadı ve mahkemeye vereceğini mahkemeden yapılan iş için bilirkişi tayin edilmesini isteyeceklerini bizim çeklerimizide mahkeme kararı ile ödemeyi durdurma kararı çıkartacaklarını söylüyor. biz taahüt ettiğimiz işi harfiyen yaptık sormak istediğim soru bizim çeklerimize mahkeme yolu ile ödemeyi durdurma kararı alabilirmi çekler ödenmediğinde icra takibi başlatabilirmiyim eğer icra takibi başlatamaz ve çeklerin ödenmesi durdurulursa mahkeme ne kadar sürede sonuçlanır ve alacağımı zamanı geldiğinde faizi ile tahsil edebilirmiyim ???
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: Mahkeme kararı ile çeklerin ödenmesinin durdurlması
Çekler için bu sebeple ödemeyi durdurma kararı verilmesi zor, verilse bile teminat karşılığı verilebilir. Ortalama bir dava için bir yılı gözden çıkarmak lazımdır.
Cevap: Mahkeme kararı ile çeklerin ödenmesinin durdurlması
oncelikle cevabiniz icin tesekkur ediyorum bide bi soru daha sormak istiyodum eger cekler icin teminat karsiliginda da olsa odemeyi durdurma karari alirlarsa buna karsilik olarak cekler gununde odenmedigi icin icra mahkemesine basvurabilirmiyim ???