Maddi manevi tazminat davası
Ben 2 yıllık evliyim ve 1 yaşında bir oğlum var eşim polis memuru.evliliğimde birçok sorun ile karşı karşıya kaldım hakaret aşağılama şiddet ve aldatma tüm bunların ardından eşim hala kendini savunuyor .birkaç kez şiddet gördüm darp ile ilgili rapor ve aldatmayla ilgili yazılı belgeler var.tüm bunların yanı sıra aldattığını öğrendiğimden önceki şiddet ardından bana çekişmeli boşanma davası açtı ve bunu paylaşım sitesinde aileme ve çevreme duyurdu ardından hala evliğii bitmemiş bir kadınla ilişkisi olduğunu kendi çabalarım sonucu öğrendim.böyle mahkeme oldu ve ben gitmedim o da davayı çekmiş dava düştü kısacası.şimdi ben maddi ve manevi tazminat davası açtığımda sonuç nasıl sonuçlanır prosedürleri okudum.birde polislerin bu tür davranışlardan sonra meslekleriyle ilgili bir yaptırım almaları noktasında ne yapılmalı
Cevap: Maddi manevi tazminat davası
sayın smart girl,eşinize eğer size uyguladığı darb ve manevi cebir nedeniyle ceza davası açarsanız ve eğer süreç lehinizde işlerse bu durumda bu karar TMK MD.162 de belirtilen özel ve mutlak boşanma sebebi olan pek fena davranış sebebiyle açacağınız boşanma davasında lehinizde boşanma hükmü verilmesinide kolaylaştırır.Açacağınız boşanma davasında eşinize darp ve cebir sebebiyle açtığınız ceza davasını kazandığınız zaman getireceğiniz mahkeme kararı hakimi boşanma hükmü vermeye mecbur kılar.Bence elinizde eğer darb ve cebire ilişkin rapor da varsa bu yola başvurabilirsiniz.Eşiniz hakkında da amiri soruşturma açabilir eğer bu durumdan haberdar olursa ve diretirse açığa lanımaya kadar iş.
boşanma hemen gerçekleşecektir buna hiç şüphem yok zina gerekçesiyle dava açınca uzamayacaktır.darp zina hakaret bunları kullanarak meslektn ihracına varır mı olaylar bunu merak ediyorum elimde birçok ispat var bunları kullanacağım ceza mahkemesine mi gitmem gerekiyor bunlar için
eşiniz hakkında açılacak idari soruşturma konusu ''memurun görevi dışında mesleğe yakışmayan tutum ve davranışlarda bulunması'' suçunu oluşturacağından emniyet örgütü disiplin tüzüğüne göre 6 ay kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alacak ve daha önce ceza almamış ise bir alt ceza olan aylık kesimi cezası alacaktır. böyle bir olayda açığa alınmak yada meslekten ihraç gibi bir durum sözkonusu bile değildir.