Bu Nasıl Hukuk, Burası Nasıl Ülke
Hakkımda açılan nafaka davasında bana tebligat yapılmadan hakimin karar aldığını ve % 120 gibi ucube bir oranda nafakayı artırdığını mahkeme kararı bana ulaşınca öğreniyorum..Mahkemede ben olmayınca,davacı ve şahitleri hakimi etkileyerek 1400 lira maaşımın 700 tl si hukiki olarak gasp etmiş bulunuyor malesef..Dosyama baktığımda tebligatı alan kişinin hiç tanımadığım ama aynı binanın altında çalıştığım felç geçirmiş (afedersiniz)bunak bir evrak memurunun adını görüyorum..Bu bunak(afedersiniz) bayana bana haber edilmesi için haber verildi yazıyor tebligatta..Ve yine bunak hakim (çok afedersiniz),işyerimden gelen maaş bordromda, diğer arkadaşımla benim maaş tutar toplamımı benim maaşım olarak algılayarak tutanaklara geçirip,2600 tl gibi bir oranı maaşım diye düşünüp 700 tl sini gasbediyor..Bu ülkede malesef buna hakkaniyet de denebiliyor..Evet,hakkımı nerde mi arayacakmışım;Yargıtaya temyize başvuracakmışım..Avukat tuttum ve iki yıldan önce yargıtaydan sonuç çıkmaz,kazansak bile iki yıl tıkır tıkır ödersin ve sonra geri alamazsın avucunu yalarsın dedi avukatım..Nafaka indirimi davasının daha pratik olacağını söyledi..Şimdi araya adli tatil girdi ve yine 6 ay gibi bir süre girdi işin içine..Ben bu arada istifa ve intihar arasında gidip geliyorum..Bir de yatıp kalkıp bu kararı veren hakimin adli tatilden dönememesi için beddua ediyorum..(Öğretmenim ve yetiştirdiğim öğrenciler adına utanıyorum bu hukuktan-daima öğrencilerime slogan olarak öğretmişimdir: Hakkını Haklı Yollardan Ara diye..)
1400 tl maaşım var ve 700 tl kredi ödüyordum.700 tl de nafaka olunca..yaz tatilinde evden çıkamayacağım ayrıca günlük ihtiyacımı nasıl karşılayacağım bilemiyorum..kredi kartından çektiğim para ile avukata 500 tl verebildim..500 tl de borçluyum avukata..sanıyorum kredi bitene kadar krediyle aldığım evi satamıyorum,eşyalardan başlayarak satmaya başlayacağım galiba.......
Soruma gelince; Şimdi bu durumda ne yapılabilir?
Cevap: Bu Nasıl Hukuk, Burası Nasıl Ülke
o avukatına soyle yargıtaydan 6 ay da donuyor evraklar
işyerinden onaylı maaş bordronu ve ssk da gozuken matrahını delil olarak koy yargıtay itirazına.
o saygıdeğer hakime sağlam bi dokundur dilekcende.
Alıntı:
Luckyluke6903 rumuzlu üyeden alıntı
o avukatına soyle yargıtaydan 6 ay da donuyor evraklar
işyerinden onaylı maaş bordronu ve ssk da gozuken matrahını delil olarak koy yargıtay itirazına.
o saygıdeğer hakime sağlam bi dokundur dilekcende.
yargıtaydan nasıl 6 ayda dönüyor evraklar?temyız edınlen bır dosyanın 6 ayda dönmesi mümkünmü??*1,5-2 yıl deniliyorda..
Mahkemenin kararını temyiz edebilirsiniz. Ama temyizi bu hukukçuya yazdırmanızı tavsiye ederim. Avukat hukuki olarak bunun hakkaniyetli bir artış olmadığı yönünde ve faiş bir artışla arttırıldığı ile ilgili yargıtay içtihati bulup temyize itiraz edebilir.
TMK'nun 4.maddesinde vurgulanan "hakkaniyet" ilkesinin gozetilmesi gerekir.takdir edilecek nafaka "hakkaniyet" ölçüsünde bir miktar olmalıdır.
Dava dosyasını bir avukata götürmenizi ve ne yapılabileceğini iyice öğrenmenizi tavsiye ederim. Dosyanızın içeriğini bizler okuyamıyoruz. İçinde ne yazıyor bilemediğimiz için avukata göstermeniz iyi olur.
Temyiz süresi size kararın tebliğ edilmesinden itibaren 15 gündür. 15 günü geçirmeyin.
benim abimde asgari ücret maaş'la çalışıyor ve güvenlik görevlisi maaşına yakın nafaka ödüyor:) kendi neyicek ne icicek bunu hakimler düşünmüyor mu? ben mi abime harclık verim? abimin eşide keyfe keyif gezsin dursun, eee erkek eşşek olunca semer vuran çok olur, gelde evlen şimdi, 24 yaşındayım evlilikten korkar oldum bu düzensiz hukuk yüzünden, kadınblar eşitliği savunurken ne nağralar atıyorlar madem eşitiz niye bu beklentileriniz? bu nafakaları hakimler verdiği sürece dahada çok boşanmalar olucak bu kadınlara verilen haklarla bu ülkede gerçekten hukuk yokkkkkkkk
Ben hakimlerin mantığını sanırım anladım. Hakimler asgari ücretle bile geçinilmediğini biliyorlar, o yüzden hakkaniyetli nafakalar çıkmıyor.
Alıntı:
aspiras rumuzlu üyeden alıntı
Hakkımda açılan nafaka davasında bana tebligat yapılmadan hakimin karar aldığını ve % 120 gibi ucube bir oranda nafakayı artırdığını mahkeme kararı bana ulaşınca öğreniyorum..Mahkemede ben olmayınca,davacı ve şahitleri hakimi etkileyerek 1400 lira maaşımın 700 tl si hukiki olarak gasp etmiş bulunuyor malesef..Dosyama baktığımda tebligatı alan kişinin hiç tanımadığım ama aynı binanın altında çalıştığım felç geçirmiş (afedersiniz)bunak bir evrak memurunun adını görüyorum..Bu bunak(afedersiniz) bayana bana haber edilmesi için haber verildi yazıyor tebligatta..Ve yine bunak hakim (çok afedersiniz),işyerimden gelen maaş bordromda, diğer arkadaşımla benim maaş tutar toplamımı benim maaşım olarak algılayarak tutanaklara geçirip,2600 tl gibi bir oranı maaşım diye düşünüp 700 tl sini gasbediyor..Bu ülkede malesef buna hakkaniyet de denebiliyor..Evet,hakkımı nerde mi arayacakmışım;Yargıtaya temyize başvuracakmışım..Avukat tuttum ve iki yıldan önce yargıtaydan sonuç çıkmaz,kazansak bile iki yıl tıkır tıkır ödersin ve sonra geri alamazsın avucunu yalarsın dedi avukatım..Nafaka indirimi davasının daha pratik olacağını söyledi..Şimdi araya adli tatil girdi ve yine 6 ay gibi bir süre girdi işin içine..Ben bu arada istifa ve intihar arasında gidip geliyorum..Bir de yatıp kalkıp bu kararı veren hakimin adli tatilden dönememesi için beddua ediyorum..(Öğretmenim ve yetiştirdiğim öğrenciler adına utanıyorum bu hukuktan-daima öğrencilerime slogan olarak öğretmişimdir: Hakkını Haklı Yollardan Ara diye..)
1400 tl maaşım var ve 700 tl kredi ödüyordum.700 tl de nafaka olunca..yaz tatilinde evden çıkamayacağım ayrıca günlük ihtiyacımı nasıl karşılayacağım bilemiyorum..kredi kartından çektiğim para ile avukata 500 tl verebildim..500 tl de borçluyum avukata..sanıyorum kredi bitene kadar krediyle aldığım evi satamıyorum,eşyalardan başlayarak satmaya başlayacağım galiba.......
Krediyle aldığınız evi;krediyi üstlenecek veya peşin alacak birine satabilirsiniz...hayat devam ediyor...delillerinizle nafakanın azaltılması davası açabilirsiniz...bir kararla dide çakılmayın...
Evet,na-hakimlerin iki dudağı arasına sıkışmış adalet denilen safsata,malesef yasadışı çözüm yollarına yöneltiyor insanları..Davaya girmeden önce dua ediyorum:
1) Allahım,davaya giren hakimin gece rahat bir uyku uyumasına eşi yardımcı olsun:),
2) Sabahleyin evden çıkarken karısı öperek uğurlasın,
3) Davaya girmeden önce tuvalet ihtiyacını gidermiş olsun,
4) Mümkünse hakim 50 yaşını geçmemiş olsun(karar verme yetisi zayıflamamış olsun)
5) Lütfen hakim kürsüye aç çıkmasın( Kan şekeri düşen hakimin verdiği karardan ne çıkar)
Lütfen Allah"ım dualarımı kabul et..
Alıntı:
aspiras rumuzlu üyeden alıntı
Aslında ilk iletinizdeki üslubunuza bakıldığında,özenle seçtiğiniz kelimeleriniz ve bu özenli seçiminiz sonrasında hmmm demek bu sitede böyle yazılıyor sorular, o zaman ben de istediğim gibi yazarım, bir hukuk sitesinde , istediğim kelimeleri seçerek üstüne basa basa yazabilirim şeklinde garip , alışık olmadığımız, görmekten hoşlanmadığımız şu aşağıdaki tarz yazılara zemin hazırlamış olmanız nedeniyle sitemiz üyeliğine ihtiyacınız olmadığını düşünüyorum sayın öğretmenim!
İlginize teşekkürler.
Alıntı:
taha_ist rumuzlu üyeden alıntı
benim abimde asgari ücret maaş'la çalışıyor ve güvenlik görevlisi maaşına yakın nafaka ödüyor:) kendi neyicek ne icicek bunu hakimler düşünmüyor mu? ben mi abime harclık verim? abimin eşide keyfe keyif gezsin dursun, eee erkek eşşek olunca semer vuran çok olur, gelde evlen şimdi, 24 yaşındayım evlilikten korkar oldum bu düzensiz hukuk yüzünden, kadınblar eşitliği savunurken ne nağralar atıyorlar madem eşitiz niye bu beklentileriniz? bu nafakaları hakimler verdiği sürece dahada çok boşanmalar olucak bu kadınlara verilen haklarla bu ülkede gerçekten hukuk yokkkkkkkk