Askeri personelle evliliği engelleyecek kusurlar nelerdir?
Herkese hayırlı geceler. Benim durumum çok fazlasıyla karışık TSK 'dan bir personelle evlenmek üzereyiz kararını verdik ama hiç bi işlem yaptırmadık çünkü kafamıza bir çok soru takıldı.
En başta şunu söyleyim dul ve çocuklu olmam askeri personelle evlenmeme engel olurmu ?
Ödenmemiş bir kaç borcum var kredi kartı cep telefonu faturası gibi bunlar evleneceğim insana yansırmı? Onun için suç teşkil edermi işine ne gibi yansır ne gibi sorunlara yol açar ? Bu borçlar yüzünden hiç bir mahkemeye çıkmadım geçen sene ehliyet için adli sicil kaydı almıştım ondada temiz çıktım birde bu askeri personelin evlenme şartları nelerdir? Evliliği engelleyecek kusurlar nelerdir ?
LÜTFEN BU KONUDA ACİL YARDIMA İHTİYACIM VAR EVLİLİK KARARIMIZI BUNDAN SONRA TAM ANLAMIYLA KORKUSUZ BİR ŞEKİLDE VERMEK İSTİYORUZ KİMSEYE SORAMIYORUZDA YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
Cevap: Askeri personelile evliliği engelleyecek kusurlar nelerdir?
Kimsenin bu konuda fikri yokmu? Bıktım bu durumu düşünmekten bu durumdan dolayı şimdi ayrılma kararı alıyorum yapacak bişi kalmıyor gibi...
Bu durumu siz niye düşünüyorsunuz ki? Evlenmeye niyetlendiğiniz erkek askeri personel. Askeri personel bu konuları muhakkak bilir. Bilmiyorsa da üst komutanlarından bilgi alabilir.
Valla oradan çıkan bilgiler hiç olumlu değil kanunda bile yeri olmayan kurallar var. Yabancı uyruklu birisiyle evlenmek bile bu kadar zor ve yasak değilken dul çocuklu ve borcu olan biriyle evlenmek çok zor beni merak ettiklerim benim borcum eşe devredermi yani onunla yasal konudan bi bağlantısı olurmu evlenicek kişinin ailesine kadar araştıryolarmış ikametgah istiyolarmış nedir bu anlamadım valla askeri personele altın suyuna batırılmış biri lazım sanırsam kusura bakmayın bir haftadır bu konularla uğraştığımız için sinirlerim bozuldu oda kimseden bilgi alamıyor daha doğrusu soramıyor bulunduğu yerde güvenilir kimse yok herkesin kafasından farklı birşey cıkıyor neye inanaıcağımızı şaşırmış durumdayım sırf bu yüzden genelkurmaylığa mail mektup vs bişi atıcam gerekirse :(
Yabancı uyruklu kadınla evlenmek konusunda eskisi kadar sıkı yaptırım artık kalmadı. Genelkurmay bilgisi dahilinde olması gerekiyormuş.
Medeni kanun hakkında bilgim var ancak bu konuda bilgim olmadığı için bilgi veremiyorum kusura bakmayın.
Yarın yani saat itibari ile bugün gündüz online olursanız bu konuda bilgisi olan avukat ya da hukukçu üyelerimiz cevaplarlar.
teşekkür ederim yardımlarınız için...
İFFETSİZ BİR KİMSE İLE EVLENEN VEYA BÖYLE BİR KİMSE İLE YAŞAYANLAR:
Madde 153 - (Değişik madde: 22/03/2000 - 4551 S.K./31 md.)
İffetsizliği anlaşılmış olan bir kimse ile bilerek evlenen veya evlilik bağını devam ettirmekte veya böyle bir kimseyi yanında bulundurmakta veya karı koca gibi herhangi bir kimse ile nikahsız olarak devamlı surette yaşamakta ısrar eden asker kişiler hakkında Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarma cezasına, erbaşlar hakkında rütbenin geri alınmasına hükmolunur.
Bir kimseyle gayri tabii mukarenette bulunan yahut bu fiili kendisine rızasıyla yaptıran asker kişiler hakkında, fiilleri başka bir suç oluştursa bile, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarma cezası, erbaşlar için rütbenin geri alınması cezası verilir.
Böyle bir durum mevzu değilse Askeri Ceza Kanunu'na göre evlenmenizde herhangi bir mahsur yok:)
İyide benim sorumla sizin yaptığınız açıklamanın bir alakası yok iffetsiz biriyle evlenmesi tabiki yasak benim merak ettiğim dul çocuklu olmam ve borçlarım lütfen yardımcı olacağınız soruyu iyi okuyun : (
Kimsenin bu konuda fikri yokmu ?
Yardımcı olucak kimse yokmu?