Laptopu kargo ile yolladılar
arkadaşlar herkese merhaba. benim serviste 30 iş gününü aşmış laptopum var.bunun uzerine iade istedim kabul etmediler. hakem heyeti lehime sonuçlandı.1500 lira olduğu için itiraz etip etmeyeceklerini beklerken bimeksin(satıcı firma), acer laptopu yollamıs kargoyla eve.(servise verriken bizzat elden vermiştim) bende evde olmadığım için maalesef kabul etmişler evdekiler.ben hakem heyeti kararına itiraz etseler bile mahkemeye tasıyacaktım ancak bunun üzerine haklarım değişmiş olur mu
Cevap: Laptopu kargo ile yolladılar
Sayın mettos,
Elinizde sizin lehinize sonuçlanmış bir Hakem Heyeti Kararı var.Anacka bu karar 938,75TL. üzerinde olduğu için bağalayacı değil.Yani icaraya konulabilir bir kara değil.Ancak bu karar Tüketici Mahkemesine açacağınız favada delil olarak kullanılabilecektir.Azami tamir süresi geçmiş ve bunun üzerine şikayette buunarak lehinize bir karar çıkmasını saqğlamış olduktan sonra bahse konu laptopun kargo vasıtasıyla size ulaştırılmış olması sonucu değiştirmez.Size tavsiyem aynı laptopu kargo ile ödemeli olarak geri gönderin ve gönderme nedenini de lehinize verilmiş olan karar olarak belirtip hamen Tüketici Mahkmesine dava açmanız.
Saygılarımla..
yanıtınız için teşşekür ederim. laptopu kargoyla geri yollamazsam da hakkım var olmaz mı.çünkü yine benzer meselede bana 30 iş gününü geçmiş olduğunu, servisten alıp kullanabileceğim söylenmişti bu sitedeki arkadaşlardan.
bi sorum daha olacak.heyet lehime sonuçlanalı 3 hafta oldu.şimdi bağlayıcı olmadığı için karar ilamsız icra mı yapmalıyım yoksa karşı tarafı beklemden olayı mahkemeye mi tasıyayım?
Sayın metttos,
Bahse konu malzemeyi geri göndermesiniz de dava açma hakkınız var ancak savunmalarını zayıflatmış olursunuz.Bence hemen Tüketici Mahkmesine dava açmanız zamn kaybını önleyecektir.
Saygılarımla...
Alıntı:
ahaltuner rumuzlu üyeden alıntı
Sayın metttos,
Bahse konu malzemeyi geri göndermesiniz de dava açma hakkınız var ancak savunmalarını zayıflatmış olursunuz.Bence hemen Tüketici Mahkmesine dava açmanız zamn kaybını önleyecektir.
Saygılarımla...
konuyla ilgili cevaplarınız çok teşekkür ederim.son olarak sorum olacak.tüketeci mahkemesine vereceğim kararlarını beklemden ancak mahkeme ne kadar sürüyor ortalama?2-3 ay sürdüğünü söyleyen var 6 ay 1 yıl diyen var?kafam karıştı biraz bu anlamda
Sayın mettos,
Rica ederim.Süreç mahkmenin iş yüküne,sunmuş olduğunuz delillerin inandırıcılığına,savunma ve inceleme ile ilgili sürece göre değişebilir..
Saygılarımla..