Askerlikten dolayı işten ayrılma ve istifanın fesada uğratılması
ben bir dersanede 5 yıl boyunca görev yaptım. sigortam eksiksiz yattı. her sene sözleşme imzalarken bizden açığa senet alıyorlardı. bu sene 01.08.2010 tarihinde askere gideceğimden dolayı istifa etmek istedim. ancak ellerinde bulundurdukları senetlerle beni tehdit ederek istifa dilekçemde askerlikten dolayı istifa ediyorum ibaresini yazdırmadılar ve 31.05.2010 tarihinde benden zorla istifa dilekçemi aldılar. savcılığa suç duyurusunda bulundum ve ellerine bulundurdukları senetlerimi aldım. istifa dilekçemdeki tarih ile askere gideceğim tarih arasında 2 aylık bir zaman var. istifa dilekçemde askerlik durumumu belirtmeme rağmen yinede kıdem tazminatına hak kazanır mıyım?
Cevap: Askerlikten dolayı işten ayrılma ve istifanın fesada uğratılması
Askerlik nedeniyle istifada kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
ama senet konusunda daha bilgili arkadaşların cevap vermesi gerekiyor.
senetlerimi aldım. fakat istifa dilekçemde askerlik durumumu belirtemedim. istifa tarihim ile askere gideceğim tarih arasında 2 aylık bir süre var. askerlik durumumu belirtmemiş olsam dahi yinede kıdem tazminatı hakkım doğar mı ?
İstifa dilekçenizde herhangi bir sebep belirtmediyseniz, askerlik göreviniz nedeniyle sözleşmenizi feshetmiş olduğunuzu belirterek tazminatınızı talep edebilirsiniz.2 aylık süre askerlik nedeniyle fesih etmenize negel değildir, makul karşılanacaktır.
Ödenmezse, ( başka bir istifa sebebi bildirmediyseniz) iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.
hayır istifa dilekçemde hiç bir sebep belirtmedim. daha sonra kendilerine askerlik karar belgeminde bulunduğu bir ihbarname yolladım ama hiç bir cevap vermiyorlar. git mahkemeye ver diyorlar. bu kadar güvendikleri ney var bilmiyorum.
Açın davanızı, güvendikleri ne varmış görün:)
Askere gideceğimden dolayı istifa ettim ama istifa dilekçemde bu durumu belirtmedim ne olur?
ben 01.08.2010 tarihinde askere gitmek için 31.05.2010 tarihinde istifa ettim. yalnız istifa dilekçemde kıdem tazminatı ödememek için askerlikten dolayı istifa ediyorum ibaresini yazdırmadılar. yani hiç bir sebep belirtmeden istifa ettim.
istifa tarihimle askere gideceğim tarih arasında 2 aylık bir süre var. istifa dilekçemde askerlik durumumu belirtmesem bile yine de kıdem tazminatıma hak kazanır mıyım?
Cevap: Askere gideceğimden dolayı istifa ettim ama istifa dilekçemde bu durumu belirtmedim ne olur?
Askerlik sebebiyle istifa ederken zaten, askerlik durumunu belgelemen lazım.
Tecil bozulduğu veya ağustosta askerdir gibi bir ibare olan bir resmi belge. ( askerlik şubesinden )
o belge olmadan ve de askerlik ibaresi olmadan istifa edersen hak kazanamama durumu olabilir.
askerlik belgelerimi yarın alacam (silüs). peki aldıktan sonra ne yapmalıyım???
kusura bakmayın hukuk olmaz ise olmaz ama böyle patronlarada maşası olan müdürlerede kafa göz girecen