-
Nafaka Arttırımı
Merhaba,
31.1.2003 yılında boşandım.Kızımın velayeti bana verildi.Nafaka olarak 150 tl.kızıma,100 tl ise bana verilmek üzere karar verildi.(Kızım şu anda 22 yaşında) Benimle yaşıyor.
1-Nafaka arttırımı davası açabilirmiyim?
2-Eski eşim bankalara borcundan dolayı aranıyor,benim bu davayı açmamdan bankaların haberi olurmu?
3-Nafaka arttırımı bu yıla göre tahmini ne kadar olur?
4-Kızım bir kaç ay önce işe girdi,550 tl maaş alıyor,ben çalışmıyorum bunun etkisi olurmu?
5-Birikmiş nafaka borcunu istemiyorum,sadece bundan böyle düzenli olarak verilmesi.
6-Kızımın mı yoksa benim mi davayı açmam daha uygundur?
Ayrıca emekli maaşı ve başka bir işte çalışıyor bunu kanıtlamak gibi bir durum var mı?
Ne olur bu konuda yardımınızı rica ediyorum.Avukat tutma durumum yok bu konuyla ben ilgilenirsem sonucu ne olur?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Cevap: Nafaka Arttırımı
Eğer maddi durumunuz yoksa, bulunduğunuz il ya da ilçe Baro'suna giderek kendinize avukat tayin edilmesini talep edip nafaka artırım davası açabilirsiniz.
Adli yardım konusunda Sitemizin yöneticilerinden Av. Esin Kılıç Şehirlioğlu ana sayfada bu konuda geniş bilgi içeren yazı yazmış. Aşağıyı tıklayarak okuyabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/showthread.php...l-yararlanılır
Her ne dava açacaksanız avukatla takip etmenizi önemle tavsiye ederim.
-
Nafaka arttırımı davasını kızınız değil siz açacaksınız.
Kızınız 22 yaşında, reşit, çalışıyor, yüksek öğrenim görmüyor. Şartları varsa onun açacağı dava nafaka arttırımı değil, yardım nafakası davası olabilir ancak. Ki reddedilme ihtimali yüksek.
Kendiniz için nafaka artırımı davası açarken önceki kararı da icraya vakit kaybetmeden koymanızı salıkveririm.
Emekli maaşının haczedilemezliğinin istisnalarından biri nafaka alacaklarıdır. Eşinize tebligat yapmayı başarabilirseniz emekli aylığına haciz koydurabilir, aylık 100.- TL. nafaka artı birikmiş nafakanıza mahsuben emekli aylığının 1/4'ü kesilerek sizin icra dosyanıza gönderilir.
birikmiş nafakalarınızdan feragat edip etmemek tabii ki sizin bileceğiniz bir konu ama bana kalırsa feragat etmeyin.
-
selam kızınınızın nafaka artırımı davası kabul görmez ancak kendiniz nafaka artırımı davası açabilir aldığınız nafakayı yükseltebilirsiniz nafaka artırım davasını her yıl açma hakkınız var eğer artırım davanızı her yıl açarsanız almış olduğunuz nafakayı enflasyona e<dirmemiş olursunuz. ayrıca yaşadığınız ilçenin kaymakamlığına muhtardan alacağınız fakirlik belgesini götürüp dilekçe ile müracaat ederseniz kömür gıda ve ilaç yardımı alabilirsiniz. kolay gelsin
-
Verdiğiniz cevaplara çok teşekkür ederim.İlgilenmeniz beni mutlu etti.
Sağolun