Devam eden boşanma davamda verilen kararlar
Devam eden boşanma davamın 3, duruşması bu ayın 3, de yapıldı.Yetki itirazı yapmış idim kabul edilmedi.Daha tanıklar bile dinlenmeden yoksulluk ve çocuk nafakasına karar verildi.Nafakaya itiraz ettim dilekçe yazarsın duruşmada bakarız dedi hakim davacı çalıştığını beyan ediyor dedim. Duruşma 11 ayın 3.ne attı 1-Daha tanık bile dinlenmeden kimin kusurlu olup olmadığı ortaya çıkmamışken yoksulluk ve çocuk nafakası bağlanırmı??? 2-İstanbul il sınırları dışında geçmiş bir evlilğiiğn boşanma davasına istanbul mahkemeleri nasıl bakabiliyor??? 3- Tekrar yetki itirazı yapsam nasıl olur??? 4-Eşimin aynı evde kaldığı kişiler hakkında 8 kez savcılıkta şikayetim var bu konuyu hakim bildiği halde tedbir velayetini deiştirmiyor.10 yaşındaki Çocuk 2 kez uzmanlara babamda kalmak istiyorum dediği halde,Acaba ne yapmam lazım????? Herkese teşekkür ederim iyi çalışmalar.
Cevap: Devam eden boşanma davamda verilen kararlar
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
Devam eden boşanma davamın 3, duruşması bu ayın 3, de yapıldı.Yetki itirazı yapmış idim kabul edilmedi.Daha tanıklar bile dinlenmeden yoksulluk ve çocuk nafakasına karar verildi.Nafakaya itiraz ettim dilekçe yazarsın duruşmada bakarız dedi hakim davacı çalıştığını beyan ediyor dedim. Duruşma 11 ayın 3.ne attı 1-Daha tanık bile dinlenmeden kimin kusurlu olup olmadığı ortaya çıkmamışken yoksulluk ve çocuk nafakası bağlanırmı??? 2-İstanbul il sınırları dışında geçmiş bir evlilğiiğn boşanma davasına istanbul mahkemeleri nasıl bakabiliyor??? 3- Tekrar yetki itirazı yapsam nasıl olur??? 4-Eşimin aynı evde kaldığı kişiler hakkında 8 kez savcılıkta şikayetim var bu konuyu hakim bildiği halde tedbir velayetini deiştirmiyor.10 yaşındaki Çocuk 2 kez uzmanlara babamda kalmak istiyorum dediği halde,Acaba ne yapmam lazım????? Herkese teşekkür ederim iyi çalışmalar.
Sayın dürüstce çok uzun zamandır bu forumun üyesisiniz. Nafaka çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmuş olmalıydınız diye düşünüyorum. Çünkü hakimin şu an yoksulluk nafakası kararı vermesi mümkün değil. Şu an dava devam ederken karar verilen nafaka çeşiti TEDBİR NAFAKASIDIR. Nafaka konusunda bilgi sahibi olmanız için aşağıdaki linki tıklayıp okumanızı tavsiye ederim. Site Yöneticisi Av. Dilek Kuzulu Yüksel NAFAKA ÇEŞİTLERİ hakkında gayet açık bilgi vermiş.
https://www.hukuki.net/showthread.php...r-ve-Yanıtları
1-) Hakim yoksulluk nafakası değil tedbir nafakası kararı vermiştir. Siz yanlış anlamışsınızdır. Duruşma tutanağına bakarsanız görürsünüz. Yoksulluk nafakası boşanma kararı ile beraber bağlanır.
2-) Eşiniz sürekli oturmak mahiyetinde olduğunu mahkemeye kanıtlamıştır hakimde davayı kabul etmiştir. Sizin itirazınızı da redetmiştir.
3-) Tekrar yetki itirazı yapmanızın anlamı yok.
4-) Uzmanlar bu konuda yazılı olarak mahkemeye yazı gönderdiler mi? Dosyaya girdi mi?
Cevap: Devam eden boşanma davamda verilen kararlar
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Sayın dürüstce çok uzun zamandır bu forumun üyesisiniz. Nafaka çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmuş olmalıydınız diye düşünüyorum. Çünkü hakimin şu an yoksulluk nafakası kararı vermesi mümkün değil. Şu an dava devam ederken karar verilen nafaka çeşiti TEDBİR NAFAKASIDIR. Nafaka konusunda bilgi sahibi olmanız için aşağıdaki linki tıklayıp okumanızı tavsiye ederim.
Site Yöneticisi Av. Dilek Kuzulu Yüksel NAFAKA ÇEŞİTLERİ hakkında gayet açık bilgi vermiş.
https://www.hukuki.net/showthread.php...r-ve-Yanıtları
1-) Hakim yoksulluk nafakası değil tedbir nafakası kararı vermiştir. Siz yanlış anlamışsınızdır. Duruşma tutanağına bakarsanız görürsünüz. Yoksulluk nafakası boşanma kararı ile beraber bağlanır.
2-) Eşiniz sürekli oturmak mahiyetinde olduğunu mahkemeye kanıtlamıştır hakimde davayı kabul etmiştir. Sizin itirazınızı da redetmiştir.
3-) Tekrar yetki itirazı yapmanızın anlamı yok.
4-) Uzmanlar bu konuda yazılı olarak mahkemeye yazı gönderdiler mi? Dosyaya girdi mi?
Cevabınız için teşekkürler.abla tutanakta davalı için 200 çocuk için 150 diyor.Dava tarihinden itibaren diyor Eşim 9,Ayın 27 sinde kaydını alıyor annesının muhatrlığa ayın 29. da dava açıyor durum bu.Uzmanların yorumu dosyada var ama çocuğun beni istediğide var aynı yazıda ama karar deişmedi.