-
İşçi hakkı
çalıştığım işyeri diyarbakır da .2005 yılından bei çalışıyorum.bu işyeri 2009 ağustos ayında başka birine devredilmiş.benim bundan haberim olmadı ssk ya verilmek üzere falan dediler bizden iş sözleşmesi aldılar.30 haziran 2010 yılında kendi isteğimle istifa ettim.fakat işyerinden ben ve benim gibi birçok arkadışımının maaş alacağı var.maaşları bankadan almadım .bu durumda benim dava açma hakkım var mı açsam ne olur acaba
-
Cevap: İşçi hakkı
İşyerinin devri halinde devirden önce doğmuş olan ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlardan devreden ve devralan işvren birlikte sorumlular. Yalnız devreden işverenin sorumluluğu devir tarihinden itibaren iki yıl ile sınırlı. Ağustos 2011 tarihine kadar her iki işverene karşı ücret alacaklarınıza ilişkin dava açabilirsiniz.
Yeni işverenle yaptığınız sözleşmenin içeriği de oldukça önemli yalnız.
-
tşk ederim.Peki davayı açsam kazanma durumum var mı acaba maaşların bankadan yatırılma zorunluluğu getirldiğinden beri 3-4 kez banakdan yatırdırlar.Resmi olarak ispat edebilirim.İşyerinde 20 den fazla işçi çalıştı ortalama
-
Banka dekontları, elden ödendiğinde imzaladığınız tahsilat makbuzları, imzalamadığınız bordrolar ispat araçlarınız olacaktır.
Çok yüksek meblağlı bir alacak değilse öncelikle ilamsız icra takibi yolunu da deneyebilirsiniz.