sicil kaydım resimdeki gibi arkadaşlar, daha önce hiç ehliyet almadım,ehliyet alabilirmiyim?bide anlayan varsa bu sicil kaydından adli sicil kurumuna başvurup sildirebilinecekler varmı?
yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Printable View
sicil kaydım resimdeki gibi arkadaşlar, daha önce hiç ehliyet almadım,ehliyet alabilirmiyim?bide anlayan varsa bu sicil kaydından adli sicil kurumuna başvurup sildirebilinecekler varmı?
yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Avukat değilim ama bildiğim uyuşturucu kullanan ve siciline işlenen kişi asla ehliyet alamaz.Ehliyeti varsa iptal edilir birkaç polis evini ziyaret edip ehliyetine el koyar.Siciline baktım ama avukat olmadığımdan pek birşey anlamadım.
bu sicille ehliyet alınamaz diye düşünüyorum karayolları kanunu öyle diyor hayır sadece den.ser olsa bitse alınır diyeceği ama kaçtane sicil kaydı var yahu burada sayamadım
adli sicil bilginizde 6136 ve 5237/191 madde bununla ilglil infazlar yer almakta 2918 sayılı yasanın41 /e bendi hükümlü olmama şartında eski/yeni olarak 403 ve 404(5237/188,190,191,194) ile 572/2-3(5237 s. yasa bu maddeye yer vermemiştir)1918 sayılı kaçakçılık 28,.29 maddeleri(1918 s. kaçakçılık kanunu 4926 olarak yenilendi) ve 6136/12 3 ve takib eden fıkralar..buna göre ehliyet alamazsınız ve adli sicil silinme olsa bile/bu yönden araştırma yapılmadı 5352 s adli sicil kanunun 10 ved. göre arşiv bilgisi olarak karşınıza çıkacaktır/
2918 sayılı karayolları trafik kanunu 41/e maddesine göre ehliyet almanız mümkün gözükmüyor, adli sicilde iki arşiv kaydında da bir tane toplam üç tane uyuşturucu kullanmaktan sabıkanız var, ikiden fazla olduğu için ehliyet alamazsınız, almamanız da gerekir zaten.