Binadaki depoyu kendi dairesine ilave etmek.
Yeni farkına vadıgım bır durum hakkında yardımlarınıza ıhtıyacım var.Apartmanımızda bulunan bır ev sahıbı gırıs kattaki evine bınanın deposunu ve komurlugünü ilave ederek 4+1 olarak genişletiyor (ev tapuda 1+1 olarak gozüküyor) ayrıca bu sahıs odalardan (komürlükten kattıgı yerden) apartmana ait elektrigi kaçak olarak evindeki işlerde kullanıyor.(elektrik süpürgesi ütü fırın v.s )Kullandıgı elekrık apartmanın elektrigi.Bu kişi ayrıca binanında yeni yöneticisidir.
Konu hakkında yardımcı olmanızı rica ediyorum.Binada kimsenin bunu bilmedigini tahmin ediyorum ve okadar insanın cebinden giden o aidatların hesabını nasıl sorabiliriz cezası nedir?
Cevap: Bınadakı depoyu kendi dairesine ilave etmek.
Kaçak elektrik kullandığına dair Elektrik idaresine ihbarda bulunun.
Re: Bınadakı depoyu kendi dairesine ilave etmek.
Kacak elektrik kullanmasının yanında depoyuda evine izinsiz katarak evi genişletmeside suçmudur?Bunun için nereye başvurmak gerekiyor?
Cevap: Bınadakı depoyu kendi dairesine ilave etmek.
Binanızın denetçisi varsa konuyu öncelikle ona bildirin. Denetçi yoksa veya sonuç alamazsanız;
- Kaçak elektrik kullanımı için 186 numaralı telefona ihbarda bulunun.
- Projeye aykırı olan yapılaşma için bulunduğunuz yerin belediyesine yazılı olarak başvurun.
Re: Cevap: Bınadakı depoyu kendi dairesine ilave etmek.
Yalnız benim anlamadıgım şey bu kişi apartmanın elektrigini evin 3 odasından kullanıyor.(Depo olarak katılan odalardan).Apartman sakinlerinin hepsimi şikayette bulunacaklar?Sonuçta o binanın elektriginin parasını kişiler aidatla ödüyorlar.
- Projeye aykırı olan yerler için (BU kişi ayrıca kaçak balkon yapmıstır) yıktırım kararı olurmu?Bunun dışında başka nasıl bir ceza alır?
Cevap: Binadaki depoyu kendi dairesine ilave etmek.
Bir kişinin bu başvuruları yapması yeterlidir. Belediyeden ve BEDAŞ' tan, ihbar yapanın kimlik gizliliğini de talep edebilirsiniz. Ama ne kadar güvenilir bilemem. Belediye tarafından, projeye aykırılık tespit edilirse bu bölümler yıkılır, projeye uygun hale getirtilir. Bunların masraflarını da ilgili kat malliki karşılar.
Re: Cevap: Binadaki depoyu kendi dairesine ilave etmek.
Çok teşekkü ederim bunun peşinde olucam.Saygılar.