Komşular apartmana girmeme engel oldu.
ben yalnız yaşayan bir öğretmenim. evime giren çıkan olmaz ve gürültü olması ise söz konusu degildir. 1,5 ay önce yeni bir siteye taşındım toplam 4 daire oturuyor.5. daireyede ben kiracı olarak yerleştim fakat komşularım geldiğim günden beri beni istemiyorlar. sorun yalnız yaşıyor olmam ve en baştata maalesef tesettürlü olmamam.dolayısıyla beni aralarına almak şöyle dursun selam dahi vermiyorlar. polis sacvılık gibi kurumlarada şikayet edebilecek bir kusurumu bulamadıklarından başka yollara başvuruyorlar. bugün akşam alışverişten döndüm ve elimde paketler vardı. apartmanın ana giriş kapısında apartmanda oturan komşularımı görünce bende anahtar var açayım kapıyı hepimiz girelim kapıda kalmayın, diyerek yardımcı olmaya calıştım. fakat otomasa basıldı ve demire kapıdan giren beyler tam girecegim esnada beni iterek demir kapıyı kapatıp, apartmanın girişinde kalmama sebep oldular.anahtarımla girdim. kapılarını çalıp bu yaptıkları hareketin sebebini sorduğumda ellerinin tersiyle defol git kapımızdan diyerek kapıyı yüzüme kapattılar. bunun cezai bir yaptırımı var mıdır? yöneticimizde bu hareketlerine bir anlam veremiyorlar. nişanlıyım ve nişanlımın, kayınbiraderimin bile apartmana girmesini istemiyorlar. ne yapabilirim. lütfen bana yardım edin. tekrar taşınacak maddi imkanım olsa hemen taşınırım ama maalesef o da yok. saygılar.
Cevap: Komşular apartmana girmeme engel oldu.
anlattıklarınız kadarıyla;
sizinle konuşmak istemeyip kapıyı yüzünüze kapatmak, otomata basılıp sizin anahtarla girmenize neden olmak kanunen suç değil.
size hakaret edilirse, fiili darba maruz kalırsanız, şahitleriniz, deliliniz olursa savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
bu durumda kira hukuku değil, ceza hukukuna girer.
kimseye hakaret etmeyip saldırıda bulunmadığınız sürece,
imza toplayıp apartmandan attıracağız derlerse de inanmayın.