Cevap: Boşanmak İSTE-MİYORUM
Evlilik sürdüğü sürece sadakatli olmak gerek. Bu her ikiniz içinde geçerli.
Eşinizin sizden soğuduğunu söylemesinin evveliyatına bakmak lazım. Bir kadın ya da bir erkek eşinden soğuyorsa ve bunu dile getiriyorsa sebebi olmalı. Evliliklerde en önemli şey sevgi-saygı ve cinsellik. Bunların eksikliğinde eşler birbirinden uzaklaşır. Sevgi-saygı ve cinsellik olmayınca eşlerde soğuma ve uzaklaşma olunca haliyle bunları tatmin etme dürtüsü olabiliyor. Keşke böyle olmasa. Ancak bazen bu olabiliyor.
"buna rağmen ben onun psikolojik sorunları olduğunu ve ondan boşanmak istemediğimi söylüyrum." demeniz de haliyle yetersiz kalıyor. Eşinize onu sevdiğinizi söyleseniz ve onu ne kadar çok sevdiğinizi davranışlarınızla ispatlasanız daha iyi olur.
Eşinize psikolojik sorunların var demek yerine bir evlilik terapistine gitmeyi önerseniz daha iyi olabilirdi. Eğer kocanızı canınızdan çok seviyorsanız, onu deli gibi seviyorsanız bunu ona her şekilde göstermeye çalışın. Zaten gösteriyorum demek de yeterli olmayabilir. Çünkü siz kendinize göre kocanıza fazlasıyla ilgi gösteriyorum desenizde, bu size göre olacaktır. Kocanızın gözünde bakalım yeterli mi? Bir de onu anlamaya çalışın.
Kocanızın söylediği 1,5 yıl ayrı yaşayan çiftleri hakim otomatikman boşuyormuş dediği doğru değil. Ya uyduruyor ya da kocanıza birileri öyle demiş. Kulaktan dolma şeyler. Medeni kanunda otomatiktan boşanma diye bir kavram yok. Ama anlaşmalı boşanma var. En kolay boşanma şeklidir.
Eşinizin zina yapmış olması kesin boşanma sebebidir. İspatlarsanız maddi-manevi tazminat ve nafaka alırsınız. Ve kesin boşanırsınız.
Kocanız boşanmak istiyorsa geçerli sebepleri olmalı ve şahitleri olmalı.
Eğer gerçekten kocanızın psikolojisi bozuksa, onunla yaşamayı istemenizde ayrı bir durum. Çünkü psikoloji bozuk biriyle yaşamak kolay değil. Psikolojisi bozuk biriyle yaşamayı istemek de mantıklı değil. Ama derseniz ki psikolojisi bozuk ama ben onun her halini seviyorum, ona birşey diyemeyiz.