KPSS'ye atandım iş yerim zorluk çıkartıyor
merhabalar özel bir hastanede çalışıyordum devlet hastanesine atandım. Çalıştığğım yer ihbar süremi doldurmamı istedi. Benim zamana ihtiyacım vardı evraklar için. Dilekçe verdim ve 3 gündür işe gitmiyorum. diğer iş yerime giriş için bir sorun çıkabilir mi? Benim sözleşmemi ne zaman fesih ederler.Veya etmezlerse ne olur. Tazminat sorun değil önemli olan devlet işine girişime mani olur m? hbar ücretini ödemedim çünkü çok fahiş fiyatlar çıkıyordu. Maaşımın 2 katı falan dediler. Acil cevap
Cevap: KPSS'ye atandım iş yerim zorluk çıkartıyor
Alıntı:
maestro1088 rumuzlu üyeden alıntı
1-Tazminat sorun değil önemli olan devlet işine girişime mani olur m?
2-İhbar ücretini ödemedim çünkü çok fahiş fiyatlar çıkıyordu. Maaşımın 2 katı falan dediler.
Tazminat sorun mu, değilmi anlayamadım. İşveren evlilik ve ölüm dışında kalan hallerde ihbar tazminatı talep edebilir. Nasıl ki ihbar süresi işçiyi koruyorsa, aynı şekilde işvereni de korumakta. İşveren dava açarak ihbar tazminatı talebinde bulunabilir. Ödemek istemiyorsanız ( Eski ) işvereninizi bir şekilde ikna etmeniz gerekir.
İşveren çıkış bildiriminizi istifa tarihinizden itibaren 10 gün içerisinde SGK ya bildirmek zorunda. Eğer işvereninize gidemiyorsanız, SGK müdürlüğünden çıkış bildiriminizin yapılıp yapılmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer yapılmadıysa bu kez noter aracılığıyla gönderin dilekçenizi. Bu şekilde işveren çıkış işleminizi yapmak zorunda kalır, siz de sözleşmenizi feshettiğinizi kanıtlayabilirsiniz. Ama dediğim gibi ihbar tazminatını ödemek zorunda kalacaksınız.