Kasten Yaralama / Basit yaralama
Bir konu hakkında görüşünüzü almak istiyorum. 3 ay önce bir okulda ücretli öğretmenlik yaparken nöbetçi olduğum bir gün 2 öğrencinin kavga ettiğini gördüm. gittim ikisini de kollarından tutarak ayıırdım. o anda döven öğrenci bana diklenerek ellerimden kurtulmaya çalıştı, ben de ani bir tepkiyle kendisine bir tokat attım, sonra da öğrenciyi müdür odasına bıraktım. sonra öğrenci okuldan kaçıp babasına "öğretmen beni dövmüş" demiş. babası çocuğu hastaneye götürüp rapor aldırmış ve davacı olmuş. raporu gördüm. raporda öğrenci için "duyma sorunu yoktur, darp izi yoktur, kulakta hafif kabarıklık var" denmiş. eve iddaname geldi. kasten yaralama suçundan tck 86-2 86-3d ve 53. maddelerden cezalandırılmamı istemiş savcı. açıklamada da şöyle yazıyor: (ek not: uyaptan dosya bilgisine bakınca kasten yaralama değil de basit yaralama olarak gözüküyor, nedendir anlamadım)
"... raporda belirtildiği üzere basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı, şüphelinin mağdura tokat attıktan sonra onu okul müdürüne götürdüğü, böylece şüphelinin kasten yaralama suçunu işlediği..."
acaba bu davadan ne kadar ceza alırım. nasıl bir savunma yapmalıyım. iddianamede davacı KAMU HUKUKU olarak gözüktüğü için eğer karşı taraf şikayetçi olmazsa dava düşer mi... bu konuda beni bilgilendirebilirseniz memnun olurum...
Cevap: Kasten Yaralama / basit yaralama
En başta gerçekten bende bir öğrenci olarak konuşuyorum ne olursa olsun bir öğrenciye vurma hakkın diye birşey yoktur. Evet darp konusunda herhangi birşey gözükmeye bilir ama bunun sadece fiziksel boyutunu düşünmeyin ruhsal boyutuda var. Bence bu davadan bişey çıkmaz rahat olabilirsiniz çıksa bile enfaz 1000 Tllik bir para cezası ama öğretmenlik dosyanıza geçermi orasını bilemem. Karşı taraf şikayetçi olmazsa sorun kalmaz.
Cevap: Kasten Yaralama / Basit yaralama
TCK Madde 86 Kasten Yaralama Suçuyla ilgili güzel bir yazı paylaşmak istedim.
Eşe karşi kasten basit yaralama
eşimle münakaşa sonucu kavga ettim a100 promobil alkol çıktı bende eşime tokat atmışım fakat atırlamıyorum eşim karakola şikâyetçi ediyor ve darp raporu alıyor sonra EŞİM şikâyetçi olmadığını beyan ediyor hastanede fakat davacı K.H cezalandırılmamı istiyor eşe karşı kasten basit yaralama sucundan TCK 86/2.86/3-a,53 maddeleri istinaden ve bende ceza almamak için sabıka olmaması için ne şekilde itiraz edebilirim örnek mahkeme veya Yargıtay kararları veya bir dilekçe örneği varmıdır