öncelikle konuyu anlatayım
benim 2009 yılında mahkemeden aldığım 5 ay süre ile kitap okuma cezam vardı.karar kesinleşmediğinden bana beklemem söylendi
ben mahkemem ilk yapıldığında mahkemeye oturduğum adresi beyan ettim.
denetimli serbestlik cezam kesinleşmiş.cezam kesinleştikten sonra bana tebligat yollamışlar.işte olay burda kopuyo.bana tebligat yollamışlar ama tebligattaki adresle benim hiç bir alakam yok.dosyamı alıp inceledim butun yazışmalardada benimle alakası olmayan bir adres var.bana savcılık olsun mahkeme olsun denetimli serbestlik burosu tarafından butun tebligatlar benim olmayan bir adrese yollanmış.ben 05/10/2009 tarihinde evimi değiştirdim.bu tarihe kadar butun tebligatlar benle alakası olmayan bir adrese gelmiş en son 4.11.2009 tarihinde sadece denetimli sebestlik 1 adet tebligatı verdiğim adrese yollamış ozamanda ben o adresten taşınmıştım.mahkeme yapılmış hakim kararı aynen şöyle.
GEREGİ DÜŞÜNÜLDÜ
1.HÜKÜMLÜ B.Ö hukuki durumunun tayini açısından DOSYAMIZA BİLDİRDİĞİ ADRESİNE 5271 sayılı yasanın 195. maddesine gore duruşmaya gelmediği takdirde yargılamaya yokluğunda devam olunarak hakkında bir karar verileceği açıklamasını içeren ihtarlı davetiye tebliğine
2.duruşmanın bu nedenle 10.03.2010 günü saat 9,45 e bıakılmasına dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda karar verildi.17.12.2009
şimdi hakim bu kararrı vermiş dosyada adresim belli ama tebligat benle alakası olmayan bir adrese gidiyor benim bundan haberim olmuyor ve ben 5 ay hapis cezası alıyorum kesin olarak. itiraz dilekçesi verdim ama kabul olmadı.
ŞİMDİ BENİM SORUM ŞU OLUCAK
benim beyanım olmıyan bir adresi kullanmak ve bu adrese yapılan tebligatlar nedeniyle hapis cezası almamdan dolayı bunun sorumluları hakkında dava açabilirmiyim.Benim beyanım olmayan bir şeyi bir adresi butun mahkeme kayıtlarında kullanmaksuçmudur dava açabiliyorsam hangi mahkeme kanalıyla açmam gerekiyor.sanırım bu yanlışlığı yapan mahkemenin kelemi ve katibi yazışmalaı yapan onlar ve onların hatası yuzunden 5 ay hapis yatıcam kaleme gidip durumu izah ettim bana talihsizlik dedi. sizlerden yardım bekliyorum ben haksız yere ceza yatacaksam sorumlularıda cezalansın istiyorum ne yapmam lazım
şimdiden herkese teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum