Senedimi ödemek istiyorum alacaklı kabul etmiyor
Ev tadilatını yaptırdığımız ustaya 3 senet imzaladık. 2 tanesini gününden önce ödedik ve senetleri aldık. Bu arada senetler bankada değil. Senet alacaklısının elinde. Son senet bugün tarihli. Usta "bana 1.500.TL daha açık hesap olarak borcunuz var ben ek işler yaptım. Bunu ödemeden senedinizi vermem"diyor. İlerde doğabilecek icra, takip vb işlemler ve masaflardan kurtulmak için senedi ödemek istediğimi nasıl ispat etmem gerekiyor? Bununla ilgili noterde matbu bir örnek var mıdır?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
İyi çalışmalar,
Cevap: Senedimi ödemek istiyorum alacaklı kabul etmiyor
Bir bankada kendi adınıza ayrı bir hesap açtırarak senet tutarını yatırın. Bankaya ''şu tarihli,şu tutarlı senet mukabilinde şu kişiye veya emr-ü havalesine ödeyin'' diye talimat verin ve sadece bahse konu senet ödemesinde kaldırılmak kaydı ile hesaba bloke koydurun. Alacaklıya söz konusu banka hesabına senet bedelinin yatırıldığını açıklayan noterden bir ihtarname gönderin. Bunu yaptığınız takdirde icra takibine geçse bile sonuç lehinize olur düşüncesindeyim. Bu arada borç ödemekten kaçma adına bin bir türlü argümanın kullanıldığı günümüzde borcunu ödeme konusunda gayret sarfeden birisi olarak sizi tebrik ederim.