Ücretin ödenmemesi nedeniyle haklı fesih ve ihbar tazminatı
İyi günler,
Ben 3 yılıdır çalıştığım şirketten maaşlarımızeın 7 aydır düzensiz ödenmesinden dolayı ayrılmaz istiyorum. Fakat bu sebeple kıdem tazminatı alabilirim bildiğim kadarıyla ama ihbar tazminatı da alabilirmiyim? Maaşlarımız ayın 5 inde ödenmesi gerekirken 20 sinde 29 unda gibi sürelerde ödeniyor şu an da da 1.5 aylığım içeride ödenmedi.
Nasıl bir yol izlemem gerek lütfen yardımcı olursanız sevinirim. 4857 sayılı kanunu okudum ama İhbar tazminatı hakkında cevap bulamadım.
Kısacası işten ayrılırsam noter kanalı ile nasıl bir dilekçe ile kıdem, ihbar vs haklarımı alabilirim.
Çok teşekkür ederim şimdiden allah razı olsun cümlenizden.
Cevap: Ücretin ödenmemesi nedeniyle haklı fesih ve ihbar tazminatı
Haklı sebeple de olsa, sözleşmeyi fesheden taraf ihbar tazminatına hak kazanamaz.
Sizin durumunuzda, ücretinizin ödenmemesi-geç ödenmesi ihbar öneline uymadan sözleşmeyi sona erdirmenize imkan tanır.Yani beklemeden işten ayrılabilirsiniz.Bu hakkınızı kullanmak zorunda kalmış olmanız ihbar tazminatı almanıza imkan tanımaz.
Cevap: Ücretin ödenmemesi nedeniyle haklı fesih ve ihbar tazminatı
Teşekkür ederim cevabınızdan ötürü. İhbar tazminatı harici diğer kıdem tazminatı ve içeride kalan maaşımı, izin günlerimin alacaklarını vs ileri alabilirim değilmi?
Ancak bu tarz birşey için noterden protesto çekmem gerek bildiğim kadarıyla ama bunu için nasıl bir yazı yazmalıyım.