Apartman Toplantısında Bana Hakaret Edildi
Merhabalar
Bir arkadaşım var kapıcılık yapıyor bende bu aralar serbest çalıştığım için onun görev yaptığı apartmana gidip geliyorum. Geçen Akşam apartman toplantısı yapılmış ve o toplantıda arkadaşıma senin arkadaşın var devamlı geliyo sapık, tecavüzcü, kel top sakallı biri diye hakaret ve aşağılama dolu laflar sarfedilmiş birisi tarafından.Ben Orda Yoktum. Orda benim apartmandan tanıdığım abilerim ve ablalarım da var onlarda bunları duymuş ve şahitlik edebileceklerini söylediler. Tahmini 4 adet şahit mevcut acaba hakaret davası açarsam bir sonuç alabilirmiyim yada neler yapmalıyım. Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler
Cevap: Apartman Toplantısında Bana Hakret Edildi
En başta bunu bir hukukcunun cevaplaması daha doğru olur ama bende siteden yada diğer kaynaklardan inceleyebildiğim kadarki bilgilerimle sana yardımcı olmaya çalışıyım.
Evet bir tazminat davası açarsın ama bence açmaman daha hayırlı olur sen orada olsaydın evet olabilirdi ama sen orada olmadığın için mahkemenin ne senin nede diğer tarafın aleyhine bir karar vereceğini sanmıyorum.
Cevap: Apartman Toplantısında Bana Hakret Edildi
Alıntı:
ByScary rumuzlu üyeden alıntı
En başta bunu bir hukukcunun cevaplaması daha doğru olur ama bende siteden yada diğer kaynaklardan inceleyebildiğim kadarki bilgilerimle sana yardımcı olmaya çalışıyım.
Evet bir tazminat davası açarsın ama bence açmaman daha hayırlı olur sen orada olsaydın evet olabilirdi ama sen orada olmadığın için mahkemenin ne senin nede diğer tarafın aleyhine bir karar vereceğini sanmıyorum.
Hukukçu olmadığınızı, buna bir hukukçunun cevap vermesinin doğru olduğunu söylüyor arkasından bir cevap veriyor ve üyeyi yanıltıyorsunuz.
Burada gıyapta hakaret söz konusudur ve en az üç kişi ile ihtilat edilerek suç işlenmişse ki öyle olduğu anlaşılıyor hakaret eden cezalandırılır. Bunun için mağdur, C. Savcılığına bir dilekçe ile tanıkları da göstererek şikayette bulunmalıdır.
Mağdur ayrıca hukuk mahkemesine manevi tazminat davası açabilir.
Ancak 125/4. madde (alanen hakaret) burada işletilmez.