Facebook hesabım çalındı
:(bundan 6 ay önce faceebook hesabım çalındı bır arkadasım tarafından ve listemdekı kız arkadaslarıma o kısı faceebok ma kendı resmını koyup profıl bılgılerımıde degıstırerek namuslarına gıdecek kadar kotu şeyler yazmıs hesapta benım e postama kayıtlı oldugu için bayanlarda tepkılerını bana bana bıldırdirdiler bende kendı fotomu koyup hepsınden teker teker özür diledim fakat bır bayan arkasımız benım resmı orda gorunce sen yaptın dıyor ve bana ınanmıyor bunun üzerıne gıttım ankara savcılgına suc duyurunda bulundum sucsuz oldugumu ıspatlamak ıcın ama o mesaj yzılalı 6 ayı gecmıs şimdi neolur bır yardımcı olun
Cevap: Facebook hesabım calındı
Öncelikle Merhaba,
Bu süreç biraz uzun sürebilir. Facebook dan hesabına son giren veya resimleri profilini güncelleyen kişinin ip adresini isteyecekler bu ip adresi üzerinden o kişiye ulaşmaya çalışacaklardır eğer bu bir internet kafeden yapıldıysa kafe sahibinin başı ağrıyacaktır. Eğer sahte ip adresi ile yapıldıysa bulmak mümkün olmayacaktır.
İnşallah bunu yapan bunları düşünmemiş birisi ve kendi evinden veya kendi bilgisayarından yapmıştır. Eğer öyleyse bu kişi tespit edilip gerekli cezayı alır.
Dediğim gibi uzun bir süreç beklemen gerek..
Sahte ip denen birşey yoktur, İnternet'te gizlenmek için çok profesyonel olmak gerekiyor ama gel gelelim profesyonel insanlar facebook hesapları ile uğraşmazlar :) Yani mutlaka bir iz bırakmıştır.
demissınızkı bıraz uzun surer kac ay mesela ayrıca 7 aydan sonra tekıpsızlık kararı cıkarmı aradan cok uzun zamann gectı:alala
Alıntı:
u.karaca rumuzlu üyeden alıntı
Sahte ip denen birşey yoktur, İnternet'te gizlenmek için çok profesyonel olmak gerekiyor ama gel gelelim profesyonel insanlar facebook hesapları ile uğraşmazlar :) Yani mutlaka bir iz bırakmıştır.
1. Sahte ip denen şey pekala vardır yeterki kullanılacak proxy adresi log tutmasın.
2. Şikayeti facebook'a yapmanız lazım devlet bu konuda hiçbirşey yapamaz. (Facebook.com'u komple erişime kapatmak haricinde) Bilmemne ceza mahkemesi facebooktan girilen iplerin bilgisini facebook.com'dan istese facebook o bilgileri zor gönderir. Ben facebook olsam bende göndermem. Gizlilik denen bir politikaları var banane sizin mahkemenizden derim.