mrb ben icralık olmuşum ama haberim yok ve 1 ay geçmiş
ben hapse girermiiym
hapse girmemem için ne yapmalıyım
ltfn yardm edin
Printable View
mrb ben icralık olmuşum ama haberim yok ve 1 ay geçmiş
ben hapse girermiiym
hapse girmemem için ne yapmalıyım
ltfn yardm edin
icralık olmuşum derken neyi kastediyorsunuz?
Hakkınızda icra takibi mi yapılmış?
Yoksa bu borçtanda mı haberiniz yok?
İcra başladı ise 1 ay önceki tebligat muhtara mı yapılmış? Ya da evinizdeki başka birisi almış da size mi haber vermemiş?
Eğer icra başladı ise ve geçerli bir tebligat varsa yapacağınız icra dairesine borcunuzu ödemektir.
Bu borç sizin değilse ve buna rağmen geçerli tebligatla takip kesinleşmişse borcu ödedikten sonra alacaklıya karşı 1 yıl içinde menfii tespit davası açmanız gerekmektedir. Daha başka bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız konuyu daha açık anlatmanız gerekiyor.
Nazlı Hanım'ın da belirttiği gibi ayrıntılı bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olunabilir. Ancak müsterih olun. İcra hukukunda (hileli mal beyanında bulunmadığınız sürece) hapis müessesesi yoktur.
Emin misiniz Sn cgrnsl? İlk aklıma gelen taahhüdü ihlal mesela icra hukukundaki hapis müesseselerinden biri değil midir?Alıntı:
İcra hukukunda (hileli mal beyanında bulunmadığınız sürece) hapis müessesesi yoktur.
Nazlı Hanım, ben yukarıda anlatılan olay itibariyle teknik anlamda bir hapis müessesesi yoktur demeye çalışmıştım. Zira Serkan Bey sadece 1 ay önce başlatılan ve ödemediği bir icra takibinden bahsetmiş. Salt bir borcun ödenmemesi nedeniyle özgürlüğü kısıtlayıcı ceza verilememesi, anayasal bir kuraldır. Taahhüdü ihlal vb icra-iflas suçları icra ceza hukukunda elbette vardır. Tabi yukarıda bu şekilde açıklık getirmemiş olduğumun şu an farkına vardım. Vesile olduğunuz için teşekkür ederim.
konuyu açandan ses yok:)) biz burda fikir alışverişine devam ediyoruz.
Haklısınız soru soranın durumunda hapislik bir durum yok gibi görünüyor ya da biz ilk bakışta öyle algılıyoruz. Ama eline ulaşmayan tebligatın ne olduğunu da bilmiyoruz.
Bir hapis korkusu olduğuna göre olay icranın ilk tebliği değil belki de mal beyanında bulunmamaktan dolayı çıkan hapis cezası.
Ne olduğu tam anlaşılamıyor. Genelleme ile verilen cevabımız da yanlış anlaşılabilir. O yüzden dikkatinizi çekmek için özellikle söyleminizi alıntıladım.
Anlaştığımıza sevindim:))
Vekiller genelde anlaşır zaten mesele asiller yüzünden çıkar hep:)
Neyse artık konu sahibi ilgilenmediğine göre, göremediğimiz bir tebligat üzerinden yorum yapmamızın da bir anlamı kalmıyor:)