-
İşten Çıkarılma
merhaba.Ben acil tıp teknisyeniyim.Özel bi kurumda acil bölümünde çalısıyordum.2 gün önce çıkısım verildi.Sebebi ise bi kulakları agır işiten bir hastaya yuksek sesle konuşmam.sözlesmem süresizdi.Sözleşmeyi imzalatırlen okumama izin vermediler ve ben farknda olmadan arasına boş kağıt koymuslar. Ne yapmam gerekiyor.Bana bir yol gösterirmisiniz.Tazminatımı alabilmem mümkünmü.
-
Cevap: İşten Çıkarılma
Biri kişi bana yardımcı olurmu lütfen
-
Merhaba,
işten çıkış işleminizin İş Kanununa göre haklı veya geçerli sebeple yapılıp yapılmadığı ancak açacağınız dava sonunda belli olur. Olaylar ve sözleşmenizin içeriği dava sırasında değerlendirilir. Bu kadar bilgi ile dava sonunda haklı çıkıp çıkmayacağınıza dair bir yorum yapılamaz. Çalışma sürenizin ne kadar olduğuna bağlı olarak kıdem tazminatı, ihbar tazminatı eğer haketmişseniz ve ödenmemişse, yıllık ücretli izin alacağınız ve ödenmeyen ücret ve yan haklarınız varsa bu talepleri içeren bir dava açabilirsiniz.
-
Bir avukat tutun.İşveren ile işçi arasında yapılan sözleşmelerin iş kanunu ihlal eden maddeleri hükümsüz sayılır.Ve genelde bu tip davalarda işçiler kazanan taraf olurlar.