Harç yatıramazsam icrayı hiç bir zaman kaldıramayacak mıyım?
Senet menfi tespit davasında, davayı kazandım. gerekçeli kararı alıp icra işlemlerini durdurmam için 4.600 TL harç yatırılması geriyor. davalı yatırmadığı taktirde, ben de yatırmazsam, bu süreç nereye kadar, nasıl sürecektir?
Not: böyle bir sistem olabilir mi, hem mağduriyetinizi kanıtlıyorsunuz, davayı kazanıyorsunuz, hem de mağdur olmaya devam ediyorsunuz.
Cevap: Harç yatıramazsam icrayı hiç bir zaman kaldıramayacak mıyım?
Elinizdeki mahkeme kararına rağmen haciz yapacaklarını hiç zannetmiyorum. Yaparlarsada itiraz edip icra hukukta dava açarsınız. ( icra dosyasının iptali için )
satışı istemelerinden önce, bağlı olan aracımı almak için gerekçeli karara ihtiyacım var. adliye ise gerekçeli kararı 4.600 liralık harç yatırmadan veremeyeceklerini beyan ediyorlar. harcı yatırmazsam aracımı alamayacağım.
NİSPİ HARÇLARDA ÖDEME ZAMANI:
Madde 28 - (1) sayılı tarifede yazılı nispi harçlar aşağıdaki zamanlarda ödenir.:
a) (Değişik bent: 23/07/2010-6009 S.K/18.md.) Karar ve ilam harcı,
Karar ve ilam harçlarının dörtte biri peşin, geri kalanı kararın verilmesinden itibaren iki ay içinde ödenir. Şu kadar ki, ölüm ve cismani zarar sebebiyle açılan maddi ve manevi tazminat davalarında peşin alınan harcın oranı yirmide bir olarak uygulanır. Bakiye karar ve ilam harcının ödenmemiş olması, hükmün tebliğe çıkarılmasına, takibe konulmasına ve kanun yollarına başvurulmasına engel teşkil etmez.